Tréner Straka zdupkal, obranca Ščasný zostal

Lúčil sa. Michal Ščasný po dvoch rokoch z Prešova odchádza.
Lúčil sa. Michal Ščasný po dvoch rokoch z Prešova odchádza. (Autor: elev)
Sportnet|17. máj 2010 o 00:00

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov "uzavreli" v sobotu sezónu 2009/2010. Začali ju víťazstvom 1:0 v prvom kole vonku nad Petržalkou, ukončili bezgólovou remízou s Ružomberkom. Mimochodom, bol to ich v poradí už tretí domáci zápas s celkom spod Čebraťa.



PREŠOV. Hralo sa za hustého dažďa. Mračná nad šarišskou metropolou zrejme nerobili dobre hosťujúcemu trénerovi Františkovi Strakovi, ktorého nepochopiteľne podráždila otázka v zmysle krátkeho ohliadnutia za sezónou a po stručnej, no veľmi emotívnej odpovedi opustil ako blesk bez rozlúčky tlačovú miestnosť.

Potvrdil rozchod s Tatranom

Našťastie pred mikrofónmi a diktafónmi nezutekal obranca zeleno-bielych Michal Ščasný. Miestny hlásateľ už pred úvodným výkopom informoval, že meranie síl s Ružomberkom je jeho posledným v drese 1. FC Tatran. Čoskoro 32-ročný futbalista nám túto zvesť potvrdil: "Pre všetkých hráčov na ihrisku bol tento zápas výnimočný tým, že bol rozlúčkový so sezónou, pre mňa však dvojnásobne. Po dvoch rokoch končím pôsobenie v tomto mužstve." Zákonite nasledovala otázka ohľadom jeho ďalšieho pôsobenia... "O tom je ešte skoro hovoriť. Ponuky? Aj tie už sú, no ako som už naznačil, kým to nebudem mať na papieri, nemá význam nič ani naznačovať," odvetil obranný univerzál Tatrana.

Chcel vydarenejšiu rozlúčku

Aká bola rozlúčka s Ružomberkom? "Trocha nevydarená. Chceli sme vyhrať a dať tak aspoň víťaznú bodku za nie príliš vydarenou sezónou. Počasie bolo, aké bolo. Vyhovárať sa naň nemôžeme a ani na mokrý trávnik. Ten bol pripravený perfektne a aspoň sa lopta na ňom rýchlejšie kĺzala." Podľa M. Ščasného bol recept na úspech jednoduchý. Vraj stačilo premieňať šance. "Zvlášť, keď sa na nás v stretnutí aj usmialo šťastie, keď hosťujúci Piščur trafil spojnicu. No my sme namiesto toho zahadzovali tutovky. Najmä tie dve v prvom polčase volali po góloch. Môžeme si povedať, keby sme premenili aspoň jednu, bavili by sme sa lepšie naladení. Lenže v športe žiadne keby neplatí," povzdychol si český legionár.

Takú partiu nemal ani v Prahe

Od uplynulého víkendu má Michal Ščasný spoločné s Prešovom už iba spomienky. Chceli sme vedieť, či existuje okamih, na ktorý bude najviac spomínať. Hoci usilovne lovil v pamäti, nenašiel taký. Ani zápas, ktorý by bol extra iný než ostatné a ani karta, ktorá by bola úplne zbytočná. No nakoniec predsa len niečo: "Určite nezabudnem na divoký výsledok 5:5 v Košiciach v roku 2008. Mňa osobne vtedy mrzel, lebo som v tom stretnutí urobil takú hlúposť. Hlavou som zle vyriešil jednu situáciu, po ktorej sme inkasovali gól." Za partiou na východe mu však bude smutno. To netajil. "Určite! V Prešove som našiel dobrých kamarátov. Dokonca lepších, ako keď som hrával v Prahe za Spartu. Farbák, Prekop, Josl, no aj všetci ostatní chlapci mi budú veľmi chýbať," dodal na záver s prešovským Tatranom sa lúčiaci Mišo Ščasný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Straka zdupkal, obranca Ščasný zostal