Tréner Scolari dostal hodinovú výpoveď

Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari (Autor: ap)
Ladislav Harsányi, TASR|9. feb 2009 o 20:53

Vedeniu Chelsea došla trpezlivosť. Včera popoludní londýnsky veľkoklub oznámil, že s okamžitou platnosťou prepúšťa trénera Luiza Felipeho Scolariho.

BRATISLAVA. Dôvodom vyhodenia brazílskeho trénera sú neuspokojivé výsledky mužstva. „Felipe priniesol veľa pozitív a sme smutní, že sa naša spolupráca tak skoro skončila. Nanešťastie, výsledky a hra sa v kľúčovom období sezóny zhoršovali," píše sa na oficiálnej webovej stránke klubu. Chelsea stále verí, že klub môže v tejto sezóne získať nejaké trofeje. „Bolo treba urobiť zmenu a trénerská sa javila ako jediná možná," konštatuje sa vo vyhlásení. Poslednou kvapkou bola domáca remíza s Hull uplynulú sobotu. Chelsea je v tabuľke Premier League štvrtá a stráca sedem bodov na vedúci Manchester United. Vedením mužstva poverili doterajšieho asistenta Raya Wilkinsa.

Scolari bol prvým trénerom majstrov sveta, ktorý sa stal manažérom v Premier League. Prišiel v lete lanského roka a stal sa najlepšie zarábajúcim trénerom súťaže, ale aj na celom svete. Podpísal trojročnú zmluvu, pričom v každej sezóne mal zinkasovať 6,25 milióna libier. Teraz bude musieť Chelsea poriadne hlboko siahnuť do pokladnice a vyplatiť ho.

Bol to Scolari, ktorý ako prvý dal príležitosť Slovákovi Stochovi v Premier League. Chelsea počas uplynulých dvoch sezón vyhodila troch trénerov. Po José Mourinhovi a Avramovi Grantovi musel ísť aj Scolari. Najvážnejším kandidátom na uvoľnený post je údajne tréner ruskej reprezentácie Guus Hiddink.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Scolari dostal hodinovú výpoveď