Tréner Šalata: Košičania nás vyzliekli donaha

Košičania si s Prešovčanmi doma poradili. V tabuľke stíhajú Komárno.
Košičania si s Prešovčanmi doma poradili. V tabuľke stíhajú Komárno. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|2. feb 2016 o 00:00

V polovici nadstavbovej časti volejbalovej extraligy mužov je mužstvo VK KDS Šport Košice už len bod za Komárnom.

V polovici nadstavbovej časti volejbalovej extraligy mužov je mužstvo VK KDS Šport Košice už len bod za Komárnom, pričom zverenci trénera Vlkolinského majú zápas k dobru. Košičania skresali bodovú stratu na tretí tím tabuľky po víkendovom víťazstve 3:0 nad Prešovom.

KOŠICE. O tom, že košickí volejbalisti podali proti Prešovu výborný výkon svedčí aj pochvala od ich samotného súpera.

Rozdielovým hráčom bol Sarnecki

„Košičania majú veľmi kvalitný tím a my sme prehrali so silným družstvom, ktoré podalo veľmi dobrý výkon. Od samého začiatku boli lepší na prihrávke a my sme sa naopak v tejto hernej činnosti trápili, kvôli čomu nám viazol útok. Rozdielovým hráčom bol Mikolaj Sarnecki, ktorý mal vysokú úspešnosť v útoku a my sme takého hráča nemali. Dá sa povedať, že Košičania nás doslova a do písmena vyzliekli donaha,“ povedal po stretnutí tréner Prešova Ľuboslav Šalata.

Mimoriadne spokojný s výsledkom a predvedenou hrou bol lodivod košického družstva.

„Myslím, že nám Prešov tak trochu aj pomohol, hoci v každej hernej činnosti sme na nich vyvíjali obrovský tlak. Cez podanie, obranu a dokonca aj v obrane v poli sme boli oveľa lepší. Svojmu mužstvu skutočne nemám čo vytknúť,“ povedal košický tréner Richard Vlkolinský.

Košické družstvo zatiaľ podáva v nadstavbovej časti skvelé výkony, keď na domácej pôde vyhrali dvakrát 3:0 (s Myjavou a Prešovom) a v Nitre na ihrisku lídra prehrali až v tajbrejku.

„Vytvoriť tím, ktorý bude napredovať a vyhrávať zápas za zápasom, za tým je kopec práce. Zatiaľ nám nadstavba vychádza, ale radšej by som sa stále držal pri zemi a dôležité je pre nás stabilizovať výkonnosť a nájsť v tom radosť a spokojnosť,“ poznamenal skromne Vlkolinský.

Príležitosť dostanú viacerí hráči

Do konca nadstavbovej časti ostáva Košičanom odohrať ešte päť zápasov a okrem toho vo februári pribudne aj pohár.

„Onedlho príde play-off a tam bude dôležité, aby všetci hráči boli rozohratí a v správnom rytme. Nechcem to zamknúť na základnú šestku, dám príležitosť viacerým hráčom sa ukázať a preto ešte zostavu v nadstavbe prestriedame,“ povedal Vlkolinský.

Prešov je na tom v tabuľke o čosi lepšie, keď spolu s Nitrou súperí o víťazstvo v základnej časti.

„Bolo by pekné, keby sme išli do play-off z najlepšej pozície, ale prioritou je načasovať formu na záver nadstavby, taktiež pre pohárové zápasy a potom vyraďovacie boje. Na konci chceme byť jednoznačne hore, pretože v domácom prostredí sme určite silnejší,“ povedal prešovský tréner Šalata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Šalata: Košičania nás vyzliekli donaha