Tréner s ultimátom a rozkolísanou stoličkou

Ultimátum. Dostal ho tréner Miroslav Čopjak.
Ultimátum. Dostal ho tréner Miroslav Čopjak. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|8. okt 2011 o 00:00

Topiaci sa i slamky chytá. Vo FK Bodva Moldava hľadajú stále všetky možnosti na to, ako zlepšiť výsledky druholigového tímu.

MOLDAVA. Rozhodli sa oprášiť tradíciu a odohrať domáce zápasy neskôr, než je ÚHČ. Z toho dôvodu dali žiadosť na Úniu ligových klubov, ktorá im vyhovela, čo znamená, že dnešný duel s L. Mikulášom, ako aj zápasy budúcu sobotu s Podbrezovou a potom s Lučencom i Myjavou sa uskutočnia o 17.30. Podľa funkcionárov klubu je to lepšie pre divákov, ktorí si zvykli na neskoršie začiatky duelov.

Čistka v kádri

To ale nie je podstatné. Rozhodujúci bude i tak prístup futbalistov. Ten nebol v doterajšom priebehu vždy podľa predstáv, a tak sa vedenie klubu rozhodlo konať. „Tréner Miroslav Čopjak dostal ultimátum. Pokiaľ nezískame v nastávajúcich dvoch domácich dueloch plný počet bodov, zrejme sa s ním rozlúčime,“ konštatoval manažér moldavského futbalu Vladimír Popovič, ktorý sa po krátkej odmlke vrátil na pôvodnú stoličku. Žiadne varovanie už nedostanú niektorí hráči a tak poľský legionár Kaczor, Húšťava i Čech Pelan sa z tímu porúčali tento týždeň. Je to teda ďalšia čistka v kádri, v jeseni už druhá. Naopak, na súpisku pribudol z vlastnej liahne stredopoliar Kompuš, z béčka pribudli Maďarík a Hanzel. K dispozícii je už po vyliečení Dupkala, ktorý posilnil celok z Prešova na hosťovanie. „Stále pracujeme na príchode niekdajšieho žilinského hráča Baláta, ktorý pôsobil v Poľsku, ale odtiaľ nám stále nedali súhlas na transfer. Pracujeme na útočníkovi a záložníkovi, aby sme vystužili a skvalitnili naše rady,“ dodal V. Popovič. Keďže gólman Novák je vykartičkovaný (rovnako tak Hanzuš) a Vojtaško má rodinné povinnosti, do brány najbližšie pôjde Brza z béčka. „Jednoznačne konečne chceme vyhrať teraz i v ďalšom domácom meraní síl. Len tak môžeme pomýšľať na vzostup v tabuľke a blýskanie sa na lepšie časy,“ vyslovil želanie manažér FK Bodva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner s ultimátom a rozkolísanou stoličkou