Tréner Nitry Kmeč: Nemáme sa za čo hanbiť

Na snímke hráči HK Nitry, zľava Henrich Ručkay, Marek Slovák a Branislav Mezei reagujú po piatom zápase finále play off hokejovej Tipsport ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra.
Na snímke hráči HK Nitry, zľava Henrich Ručkay, Marek Slovák a Branislav Mezei reagujú po piatom zápase finále play off hokejovej Tipsport ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra. (Autor: TASR)
SITA|23. apr 2017 o 00:28

Je ťažké sledovať na ľade majstrovské oslavy súpera, ešte nás to bude dlho mrzieť, povedal po zápase obranca Branislav Mezei.

BANSKÁ BYSTRICA. Na deň presne pred rokom sa celá Nitra tešila zo zisku majstrovského titulu na ľade Banskej Bystrice, v sobotu večer sa však tím z Nitry musel skloniť pred domácimi.

Tí totiž domácim triumfom 6:2 uzavreli finálovú sériu play-off Tipsport-ligy 2016/2017, v ktorej vyhrali na zápasy 4:1. Kým banskobystrický štadión jasal a oslavoval, Nitrania v jeho útrobách len ťažko hľadali slová.

Veľké sklamanie

„Sme veľmi sklamaní, pretože sme pred dnešným duelom mohli viesť my 3:1. Domáce zápasy sme mali dobre rozohrané a prehrali sme ich. Dnes bola Banská Bystrica lepšia a zaslúžene zvíťazila. S odstupom času to nebudeme brať ako veľký neúspech, veď do finále sa nedostáva každý rok. Finále sme však nezvládli,“ povedal obranca Branislav Mezei.

„Je ťažké sledovať na ľade majstrovské oslavy súpera, ešte nás to bude dlho mrzieť. Chceli sme vrátiť sériu domov, ale Banská Bystrica hrala dobre, asi svoj najlepší zápas v celej sérii. My sme potrebovali vyhrať, ale neodohrali sme taký zápas, aby sme si zaslúžili vrátiť sa pod Zobor."

"Rozhodli dva zápasy v Nitre, bohužiaľ sme v záveroch inkasovali a prehrali. Nezostáva nám nič iné, ako súperovi zablahoželať k titulu,“ pokračoval,

Banská Bystrica získala premiérový titul, rozhodol piaty zápas: fotogaléria

23.4.2017

Tréner Nitry Andrej Kmeč tiež priznal obrovské sklamanie.

„Je jasné, že táto prehra nás bolí. Sme športovci a ľudia, do finále sme vstupovali s vôľou po víťazstve. Nepodarilo sa nám to a chalanom v kabíne sme poďakovali za celú sezónu a odvedenú prácu. Snažili sme sa ich aj trochu povzbudiť, pretože teraz je to pre nich veľmi ťažké. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť,“ povedal kormidelník tímu, ktorému sa nepodarilo obhájiť titul spred roka.

Kmeč: Nevyužívali sme šance

Do veľkej analýzy celej sezóny sa nechcel púšťať.

„Teraz je náročné niečo hodnotiť, pretože sme všetci sklamaní. V globále sezóna bola výborná, postup do finále je veľký úspech pre nitriansky hokej. Už len dostať sa do finále je vždy veľmi náročné, nie ešte obhájiť titul. Celú sezónu sme hrali na špici tabuľky a ani finále sme nemali zlé, ale zvíťaziť môže len jeden tím. A tentokrát je to Banská Bystrica,“ poznamenal Andrej Kmeč.

Pred piatym zápasom sme vedeli, že to bude veľmi ťažké, ale robili sme všetko pre to, aby sme sériu vrátili do Nitry.


Andrej Kmeč, tréner HK Nitra

„Banská Bystrica v tejto sezóne poskladala enormne silný tím a my sme si s tým v konečnom dôsledku neporadili. Nič nenechala na náhodu a po novom roku sa ďalej posilňovala. Séria sa zlomila na tom, že sme nevyužívali šance," pokračoval.

"Ak by sme ich premieňali, neudialo by sa v závere našich domácich zápasov to, čo sa stalo. Zatiaľ pre mňa nevysvetliteľné. Pred piatym zápasom sme vedeli, že to bude veľmi ťažké, ale robili sme všetko pre to, aby sme sériu vrátili do Nitry," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tréner Nitry Kmeč: Nemáme sa za čo hanbiť