Tréner Hapal sa ospravedlnil fanúšikom, francúzske médiá si užili triumf

SITA|4. nov 2010 o 00:11

Žilinský tréner Pavel Hapal bol po zápase Ligy majstrov s Marseille mimoriadne sklamaný, nechce však, aby fanúšikovia na tím zanevreli.

ŽILINA. Tréner futbalistov MŠK Žilina Pavel Hapal len veľmi ťažko hľadal slová po zahanbujúcej domácej prehre (0:7) v stredajšom súboji Ligy majstrov s Olympique Marseille.

Žilinčania mali pred zápasom ambíciu prvýkrát zabodovať v skupinovej fáze a uchovať si nádej na pokračovanie vo futbalovej Európe aj na jar, ale namiesto toho utŕžili jednu z historicky najvyšších prehier v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo jeden.

"Aby som povedal pravdu, nechcelo sa mi na tlačovku po tomto zápase. Dnes tu bola krásna návšteva a tiež kulisa a ľudia museli byť z výsledku neuveriteľne sklamaní. Chcel by som sa touto cestou fanúšikom ospravedlniť. Nebolo by dobré, ak by na nás zanevreli,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Pavel Hapal.

Niekdajší československý reprezentant chlapsky priznal, že v odvetnom stretnutí proti Marseillčanom jeho zverenci nemali nárok. Od úvodných minút ťahali jasne za kratší koniec a napokon ich nekompromisný súper, ktorý predvádzal krásne akcie so suverénnym zakončením, futbalovo vyzliekol donaha.

"Od prvých minút sme akoby boli mimo tohto zápasu. Prehrávali sme osobné súboje, hrali sme málo odvážne, s priveľkým rešpektom. Ten vysoký gólový rozdiel na konci bol len smutným vyústením nášho dnešného herného prejavu," priznal Hapal.

Napriek pretlaku negatívnych emotívnych emócií 41-ročný žilinský kormidelník vyjadril presvedčenie, že jeho zverenci sa zo stredajšieho fiaska otrasú, hoci to zrejme chvíľu potrvá, kým prehru 0:7 strávia vo svojich hlavách.

"Futbal je taký, že už v najbližšom zápase, v sobotu či ďalšiu stredu môžeme ukázať, že toto proti Marseille bol len výbuch a že máme svoju kvalitu a opäť prilákame fanúšikov na štadión," poznamenal Hapal.

Ohlasy médií na zápas 4. kola F-skupiny skupinovej fázy Ligy majstrov MŠK Žilina - Olympique Marseille (0:7):

OM.net (Fr., oficiálna internetová stránka Olympique Marseille): "Olympique demonštrovalo v Žiline svoju silu, výsledok 7:0 je pred kľúčovým zápasom v Moskve sľubný. Mužstvo Olympique nestačilo ani poriadne zohriať svoje motory a viedlo 3:0. Od prvej do poslednej minúty predvádzali hráči agresívny, rýchly futbal, málo kazili a dobre kombinovali."

L´Equipe (Fr., športový denník): "Marseille, sedem extra! Jasné víťazstvo, hetrik Gignaca. Marseille bude bojovať o vstupenku do osemfinále so Spartakom Moskva."

Le Parisien (Fr., denník): "Liga majstrov: marseillské tornádo v Žiline. Základom úspechu bola prvá tretina zápasu, Žilinčania sa len trápili. Teraz príde veľké finále 23. novembra v Moskve proti Spartaku."

Sport24.com (Fr.): "Marseille sa vysmialo Žiline! Za pol hodiny bolo všetko vybavené a výsledok umožňuje bojovať Olympique o osemfinále."

uefa.com (oficiálna internetová stránka UEFA): "Nemilosrdná kanonáda Marseille v Žiline. Olympique má už isté tretie miesto v skupine, Žilina je posledná. Utrpela najvyššiu prehru domáceho mužstva v histórii súťaže."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Hapal sa ospravedlnil fanúšikom, francúzske médiá si užili triumf