Tréner Hapal: Proti Chelsea je ťažké sa rehabilitovať

Tréner Žiliny Pavel Hapal.
Tréner Žiliny Pavel Hapal. (Autor: tasr)
Ladislav Harsányi, SITA|22. nov 2010 o 19:33

Futbalisti Žiliny odohrajú 5. zápas v Lige majstrov na trávniku FC Chelsea. O výsledku futbalisti ani tréner nehovoria. Cieľom je výkon, s ktorým by boli po zápase sami spokojní.

Agentúrne spravodajstvo sme nahradili autorským článkom SME.

LONDÝN. Futbalisti MŠK Žilina, ktorí sú v Lige majstrov zatiaľ bez bodu, hrajú na pôde lídra skupiny a jedného z favoritov na zisk trofeje. Sedemgólový domáci debakel s Olympique Marseille ešte stále trocha rezonuje v tábore slovenského majstra.

„Bola to trpká prehra. Samozrejme, je ťažké hovoriť o rehabilitácii, keď hráme proti takému súperovi ako Chelsea. Futbal je však nevyspytateľný. Chceme podať výkon, s ktorým by sme boli po zápase spokojní," povedal Pavel Hapal pred včerajším tréningom svojho tímu na Stamford Bridge.

Zostane verný útočnej filozofii? „Mierne zmeníme štýl hry, ale v mužstve budeme mať dostatok ofenzívnych hráčov," odpovedal Hapal. Neprezradil však, koho zo štyroch útočníkov postaví do základu.

Problémy pri štandardných situáciách

Žilinčania dostávajú veľa gólov zo štandardných situácií, tak v lige, ako aj v Lige majstrov. Ako si to vysvetľuje tréner Žiliny? „V minulej sezóne sme z nich inkasovali minimálne. Je to v prístupe, ale aj v individuálnych chybách hráčov, nuž to ťažko ovplyvníte," odpovedal Hapal. To, že Chelsea nastúpi s mnohými málo známymi tvárami, nehrá podľa neho žiadnu úlohu. „Mužstvo má neskutočnú kvalitu."

Kapitán tímu Róbert Jež to vidí pred zápasom takto: „Vysokú prehru proti Marseille ešte máme v pamäti, pokúsime sa o lepší výkon a uvidíme, ako to dopadne." Jež bol medzi sedmičkou hráčov, ktorí pred dvoma rokmi senzačne zdolali v Birminghame Aston Villu (2:1) v Európskej lige. Čo takto zopakovať históriu? „Pri všetkej úcte k Aston Ville, Chelsea je niekde inde. A my sme realisti," reagoval kapitán.

Fyzicky dobre, psychicky horšie

Na trávnik štadióna Stamford Bridge včera večer vybehlo devätnásť zdravých žilinských hráčov. Hoci futbalisti MŠK majú počas jesene nahustený program, podľa Hapala sa únava nepodpisuje na ich výkonoch.

„Hoci náš jesenný program zahŕňa 34 zápasov, čo je z pohľadu slovenského corgoňligistu veľmi veľa, v Anglicku je to bežné. Hráči sú na tom fyzicky dobre. Psychiku však naštrbilo to, že v Lige majstrov dostávame veľa gólov."

Jež priznal, že hráči toho majú už dosť. „Zvyšné zápasy však musíme dohrať, aj keby sme sa mali šmýkať po zadkoch. Až potom môžeme ísť na dovolenky a oddychovať."

Zápas na Stamford Bridge ešte vypredaný nie je, v pokladniciach sa voľne predávali lístky.

Zo Slovenska by malo byť v hľadisku viac ako tisíc fanúšikov. Pred ich sektorom už svietil nápis v trochu skomolenej slovenčine: Slovenský fanúšikov.

Pravdepodobné zostavy

Chelsea: Turnbull - Bosingwa, P. Ferreira, Bruma, Ashley Cole - Ramires, McEchran, Kakuta, Woods - Sturridge, Anelka.
Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Pečalka, Leitner - Guldan - Vladavič, Bello, Jež - Ceesay, Majtán.

Zápas sa začína o 20.45. Naživo ho vysiela STV na Jednotke a na Trojke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Hapal: Proti Chelsea je ťažké sa rehabilitovať