Tréner Hapal je s ligovou jeseňou spokojný, Žilina je líder, aj keď prišla o sériu

SITA|20. nov 2010 o 16:40

Žilinskí futbalisti sú po jesennej časti Corgoň ligy na čele tabuľky, a to aj napriek prehre so Senicou.

ŽILINA. Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina v piatok prerušili svoju dlhú 25-zápasovú ligovú sériu bez prehry.

Zverenci trénera Pavla Hapala neuspeli v piatkovej predohrávke 17. kola Corgoň ligy 2010/2011 a na pôde FK Senica podľahli 1:2.

Predtým naposledy okúsili "žlto-zelení" trpkosť prehry v 24. kole uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, a to na pôde ŠK Slovan Bratislava (0:2). Pritom to bol paradoxne práve duel so Senicou v rámci 25. kola CL 2009/2010, ktorý naštartoval Žilinčanov ku skvelej sérii 25 stretnutí s minimálne jedným bodom.

Žilinskú sériu ukončil nevydarený zápas

"Musíme na duel v Senici čo najskôr zabudnúť. Nie je čas na to, aby sme sa nad tým výraznejšie zamýšľali, keďže už v utorok nás čaká prestížny duel v Lige majstrov proti FC Chelsea," povedal český kouč MŠK Pavel Hapal.

"Prehra so Senicou nás všetkých veľmi mrzí. Je to škoda, pretože sme viedli a boli sme lepším tímom. O našej prvej prehre v tomto ročníku napokon rozhodli dve nešťastné situácie pred našou bránkou," dodal tréner Hapal.

Na prvý inkasovaný gól na Záhorí rozhodne dlho nezabudne brankár Žilinčanov Martin Dúbravka, ktorý podcenil center z pravej strany, zle vyboxoval loptu, ktorá následne zapadla za jeho chrbát.

"Nepochybne to bola jeho veľká chyba. Aj Maťo si uvedomuje, že mu tento zápas nevyšiel. Všetci sme však len ľudia a každý z nás robí chyby. Verím, že aj on sa z toho poučí a nabudúce sa mu už nič podobné nestane," skonštatoval Pavel Hapal.

Trénera mužstva spod Dubňa na druhej strane teší, že jeho zverenci sa už predčasne stali jesennými majstrami.

"Samozrejme, s jesennou časťou môžeme byť spokojní. Prehrali sme prvýkrát v súťaži a urobíme maximum pre to, aby sme od nasledujúceho kola začali ďalšiu úspešnú šnúru. Pred zimnou prestávkou nás čaká ešte domáci zápas proti Trnave, v ktorom rozhodne chceme uspieť a vytvoriť si pred odvetnou časťou ligy ešte väčšiu pohodu," dodal Pavel Hapal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Hapal je s ligovou jeseňou spokojný, Žilina je líder, aj keď prišla o sériu