Trebišovské víťazstvo zariadil štvorgólový Minčák

Štvorgólový Juraj Minčák. Už je na čele produktivity celej súťaže.
Štvorgólový Juraj Minčák. Už je na čele produktivity celej súťaže. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|25. okt 2012 o 00:00

Zemplínčania triumfovali 7:3 a vyhrali druhý zápas v rade. Zajtra ich čaká susedské derby v Michalovciach.



TREBIŠOV. Hokejisti HK Trebišov dosiahli v utorok najvyššie víťazstvo v tejto sezóne, keď v dueli 12. kola I. ligy na svojom ľade zdolali Trnavu 7:3 (2:1, 0:1, 5:1).

Veľkou mierou k triumfu Zemplínčanov prispel útočník Juraj Minčák, ktorý súperovu sieť rozvlnil hneď štyrikrát, vďaka čomu sa prepracoval na prvé miesto kanadského bodovania.

Trebišovčania vstúpili do zápasu aktívne a v 15. minúte už viedli o dva góly. O tento náskok však v polovici duelu prišli, a tak sa v poslednej tretine začínalo odznova.

„Mali sme veľa šancí aj prevahu. Zakaždým, keď dáme prvý gól, zvíťazíme. Platilo to aj v stretnutí proti Trnave. Hokej je o chybách, hostia ich urobili viac, a preto prehrali. V poslednom dejstve sme využili naše šance a zaslúžene sme sa radovali z troch bodov,“ vrátil sa k utorňajšiemu meraniu síl s trnavskými „gladiátormi“ krídelník druhej formácie HK Trebišov Juraj Minčák.

Na čele produktivity

Práve tento 28-ročný útočník sa vrchovatou mierou pričinil o plný bodový zisk svojho celku, keď zaznamenal štyri góly, ku ktorým pridal aj jednu gólovú prihrávku.

„Som rád, že mi to tam padalo, mal som aj šťastie, veď zo štyroch striel som dosiahol štyri góly,“ povedal na margo svojho streleckého koncertu J. Minčák, ktorý sa vyšvihol už na prvú priečku v tabuľke produktivity celej súťaže.

Na svojom konte má už 21 kanadských bodov za 10 gólov a 11 asistencií. „Som spokojný, darí sa celému nášmu útoku, so Ščurkom aj Zemkom sme si sadli a nemôžem na nich povedať jediné krivé slovo. Hrá sa mi s nimi super,“ doplnil.

Môžu iba prekvapiť

Zverenci trénera Branislava Okuliara zvíťazili v druhom zápase v rade a už zajtra ich čaká prestížne susedské derby na ľade michalovskej Dukly. Výkony Trebišova stúpajú od zápasu k zápasu, Michalovce sú na čele tabuľky, takže možno očakávať súboj ako hrom.

Pre J. Minčáka bude mať pikantnú príchuť, veď je odchovancom Dukly a ešte v minulej sezóne v jej drese pôsobil.

„Derby nikdy nemá favorita. Michalovce však majú kvalitnejší káder a my môžeme iba prekvapiť. Zápas berieme ako každý iný a chceme zabodovať. Nevnímam ho nijako zvláštne, aj keď na tribúnach budem mať veľa známych,“ uzavrel debatu J. Minčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovské víťazstvo zariadil štvorgólový Minčák