Trebišovčania žiadajú od mesta zmeny vo futbale, spísali petíciu

Trebišovčania chcú zmeny. Dočkajú sa ich vďaka petícii, pod ktorú sa podpísali?
Trebišovčania chcú zmeny. Dočkajú sa ich vďaka petícii, pod ktorú sa podpísali? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|9. jún 2015 o 00:00

Vyzbierali už sedem stoviek podpisov. Dočkajú sa zmeny?

Spolu s ďalšími hráčmi Emilom Sudimákom mladším a Igorom Dragulom už vyzbieral sedem stoviek podpisov.

TREBIŠOV. Pred pár týždňami sa nám do uší dostala informácia, že niektorí bývalí futbalisti trebišovského Slavoja, ktorí ešte v jesennej časti hájili farby klubu, sa rozhodli spísať petíciu, pretože sa im nepáči súčasné fungovanie a smerovanie trebišovského futbalu. Tomáš Krochta, Emil Sudimák mladší a Igor Dragula žiadajú od vedenia mesta zmeny vo futbale, o čom konkrétne im ide, tak to nám priblížil v rozhovore T. Krochta, občan Trebišova a bývalý hráč Slavoja, ktorému sme položili zopár otázok.

Tomáš, prezraďte, o čo vlastne ide v tejto petícii?

„Petícia má hlavne mobilizovať všetkých tých, ktorí chcú, aby futbalový klub v Trebišove začal fungovať moderne a hlavne s hodnotami prislúchajúcimi súčasnej dobe. A na druhej strane má poslúžiť ako odkaz pre kompetentných ľudí, aby sa chopili zodpovednosti, veď nie nadarmo sme si zvolili svojich zástupcov, teda poslancov mesta v komunálnych voľbách. Sú tam hlavne preto, aby koordinovali veci verejného záujmu, čím futbal nepochybne je. Že je v zodpovednosti poslancov mesta a vedenia mesta riešiť futbal ukazuje aj to, že mesto sa podieľa v priemere 75 percentami na financovaní klubu. Inými slovami - občania mesta Trebišov cez rozpočet mesta platia 75 percent nákladov, ktoré futbalový klub na svoju činnosť má.“

Hovoríte o zodpovednosti mesta, ale nie je futbalový klub Slavoj Trebišov občianskym združením (OZ) s vlastnými členmi, riadiacimi orgánmi a podobne? Nie sú oni primárne zodpovední?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovčania žiadajú od mesta zmeny vo futbale, spísali petíciu