Treba vidieť: Salto pri penalte? Ide to

Sportnet|9. apr 2011 o 11:30

Pozrite si pokutový kop ako z akčného filmu či nejakého kurzu akrobacie a tiež aj moment, kedy chce byť rozhodca stoj čo stoj v strede pozornosti.

Penalta ako z akčného filmu či nejakého kurzu akrobacie. Fínsky mladík Joonas Jokkinen predviedol v zápase FC Baar - FC Sempach kúsok, ktorý sa len tak nevidí. Alebo ako tesne pred zahratím pokutového kopu urobiť efektné salto.

Niečo z opačnej strany

V absolútnom kontraste potom stojí jedenástka zo súboja marockých tímov MAS Fez - FAR Rabat, kedy brankár Khlaid Askri síce pokus chytil, dokonca sa aj chvíľu z úspechu tešil, napokon však bolo všetko inak.

V kategórii "chvíľkovú radosť strieda sklamanie a výsmech" je aj ďalšie video, pri ktorom takisto platí, že penalta je zneškodnená až vtedy, keď si je brankár stopercentne istý, že je lopta v bezpečnej vzdialenosti od bránkovej čiary, resp. ju má sám pod kontrolou.

Päťkrát opakovaná penalta. Tomu sa už hovorí poriadny rozhodcovský exhibicionizmus. Alebo chcel hlavný arbiter len poriadne preskúšať psychickú odolnosť futbalistu, ktorý sa postavil k lopte?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov