Trapattoni prezradil základnú zostavu Írska proti Slovensku

Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni (Autor: TASR)
SITA|1. sep 2011 o 16:16

Tréner írskej futbalovej reprezentácie Giovanni Trapattoni prezradil zloženie základnej zostavy, ktorú pošle na trávnik v piatkovom zápase proti Slovensku.

Tréner írskej futbalovej reprezentácie Giovanni Trapattoni oznámil základnú zostavu Írska v piatkovom dueli proti Slovensku.

DUBLIN. Tréner írskej futbalovej reprezentácie Giovanni Trapattoni prezradil na štvrtkovej tlačovej konferencii zloženie základnej zostavy, ktorú pošle na trávnik v piatkovom zápase v B-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Slovensku.

Skúsený taliansky kouč dá v stretnutí na dublinskom Aviva Stadium od začiatku príležitosť brankárovi Aston Villy Shayovi Givenovi, nad štartom ktorého visel otáznik pre bolesti chrbta. V obrane nastúpia John O'Shea, Richard Dunne, Sean St. Ledger a Stephen Ward, v stredovej formácii dostanú príležitosť Damien Duff, Keith Andrews, Glenn Whelan a Aiden McGeady a na hrote sa bude popri kapitánovi Robbiem Keanovi pohybovať aj Shane Long z anglického West Browich Albion.

Informáciu priniesla oficiálna stránka Írskej futbalovej asociácie (FAI) s dôvetkom, že zraneného Kevina Kilbana z Derby County nahradil obranca Damien Delaney pôsobiaci v Ipswich Town. Do nominácie sa na poslednú chvíľu dostal aj reprezentant do 21 rokov James McCarthy,ktorý sa k seniorskému výberu pripojí ešte vo štvrtok v noci po splnení si povinností v kvalifikačnom dueli "dvadsaťjednotky" proti Maďarsku.

Na čele B-skupiny sú tri 13-bodové tímy Írsko, Rusko a Slovensko. Nasledujú osembodové Arménsko, štvorbodové Macedónsko a poradie uzatvára Andorra, ktorá v doterajších šiestich stretnutiach nebodovala.

Základná zostava Írska v piatkovom dueli proti Slovensku:

Shay Given - John O'Shea, Richard Dunne, Sean St Ledger, Stephen Ward - Damien Duff, Keith Andrews, Glenn Whelan, Aiden McGeady - Robbie Keane, Shane Long

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Trapattoni prezradil základnú zostavu Írska proti Slovensku