Trabalíka rozchytali Prešovčania až neskôr

Brankár Dolného Kubína Ivan Trabalík neudržal loptu. Dostal sa k nej Prešovčan Šafranko a do opustenej bránky zvýšil na 3:0.
Brankár Dolného Kubína Ivan Trabalík neudržal loptu. Dostal sa k nej Prešovčan Šafranko a do opustenej bránky zvýšil na 3:0. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|20. okt 2014 o 00:00

Druholigoví futbalisti Prešova vyhrali s Dolným Kubínom 3:1 a posunuli sa v tabuľke do prvej šestky.

PREŠOV. Po sérii sklamaní v ostatnom čase Tatranu Prešov hra celkom vychádza a tiež výsledky sú uspokojivé.

Proti Dolnému Kubínu Šarišania naposledy presvedčivo triumfovali, hoci výsledok mohol byť i jednoznačnejší. Paradoxne v prvom polčase, keď mali domáci menej šancí, dali všetky góly.

Kontaktný gól ich udržal nad vodou

Po zmene strán im už koncovka odišla a naopak, presadili sa raz aj hostia. I tak ale diváci videli celkom svižný priebeh pričinením oboch súperov.

Hostia neprišli s plnými gaťami, hoci si to možno kde kto myslel vzhľadom na hladkú prehru v predošlom vzájomnom zápase na Orave.

Naopak, boli ústretoví otvorenému futbalu a ani nepriaznivý stav ich nezrazil na kolená.

„Náš zámer bol čo najdlhšie udržať stav 0:0, ale, žiaľ, skoro padol, keď po dvadsiatich minútach bolo 2:0 pre domácich. Mali sme aj my nejaké možnosti vstúpiť do duelu, no nevyšlo nám to a pokiaľ dostanete v tridsiatej minúte tretí gól, tak je v podstate po zápase. Po zmene strán sme sa zamerali na kontaktný gól, aby sme sa dostali späť do diania, čo sa nám podarilo, ale súper skúsenosťou a podržaním lopty si vypracoval ďalšie tutovky. Našťastie nás podržal brankár Trabalík,“ hodnotil priebeh tréner hostí Jozef Šino.

Vystihol podstatu v tom, keď si všimol u domácich snahu od prvej minúty vyhrať. Zelenobielym vyšiel vstup, čo predtým neraz nebolo a potom sa trápili.

Teraz do čoho kopli, to tam najprv padlo. Ideálny rozbeh nenarušili ani tutovky hostí a ich úbohá koncovka.

„Za stavu 1:0 mali Dolnokubínčania možnosti na skórovanie a keby ich využili, bol by to náročnejší zápas. Po zmene strán sme si vypracovali príležitosti, ale hoci sme ich zahodili, som rád, že sme Trabalíka rozchytali až po zmene strán,“ nazdával sa tréner Tatrana Stanislava Varga, ktorý nezabudol pripomenúť, že za druhý polčas bude určite ako tradične kritika.

Pristavil sa aj pri tom, že pokiaľ ide mužstvo na sto percent a vyhráva 3:0, ťažko potom od hráčov vyžadovať zvýšenie výkonu na 110-120 percent.

Upozorňoval ich na zámer

Celkove s hrou Prešovčanov bola spokojnosť a to napriek zaváhaniam v koncovke v druhom polčase, pričom hlavne Šafranko, Dupkala, D. Leško, Ivanko-Macej sa doslova predbiehali v zahadzovaní ideálnych možností.

Tým nechali súpera, hoci bol rozleptaný priebežným stavom, stále dýchať. Nadhodili sme koučovi hostí otázku, či si za nepriaznivého stavu nepomyslel na to, čo v Prešove dokázali pred časom Michalovce, ktoré prehrávali ešte skôr 0:2, a nakoniec vyhrali.

"Prešov je silný a to napriek tomu, že obmenil káder oproti tomu, ako hral u nás. Keby sme sa presadili aspoň raz na začiatku, možno by to bolo iné, ale celkove nemáme takú kvalitu, aby sme si trúfali otočiť priebeh duelu. To sa podarí málokomu, hoci si spomínam, že pred rokmi som v Prešove s dorastencami som prehrával 0:4 a skončilo sa to napokon 4:4.“

Domáci tréner nadviazal na tieto slová, že cez prestávku kládol zverencom na srdce, aby si dali pozor, lebo hostia sa iste zamerajú na kontaktný gól.

„Stalo sa, nabudúce budem asi ticho... Keby sme však využili aspoň tretinu šancí, bolo by to iné. Bol to ale kvalitný súboj, pričom hostia k tomu výdatne prispeli, lebo nehrali ako napríklad Zvolen na výsledok,“ dodal S. Varga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trabalíka rozchytali Prešovčania až neskôr