Peniaze nerozhodovali, tvrdí Tatar. Nastúpi v auguste za Slovensko?

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR)
Boris Vanya|6. aug 2021 o 17:25

Prial som si, aby som sa dohodol práve s New Jersey, vraví.

BRATISLAVA. Má nový klub a pred sebou novú výzvu. Hokejista Tomáš Tatar bude pokračovať v kariére v tíme NHL New Jersey Devils.

S trojnásobným víťazom Stanleyho pohára sa dohodol na dvojročnom kontrakte v celkovej hodnote deväť miliónov dolárov. 

"Peniaze nehrali kľúčovú rolu. Samozrejme, že hráč si chce udržať nejakú hodnotu, ale aj tým že je pandémia, pre manažérov to nie je jednoduché a hráč si musí tieto veci tiež uvedomiť.

Keď vo finále zostalo v hre už len zopár klubov, naozaj som si začal priať, aby som sa dohodol práve s nimi," vysvetlil 31-ročný útočník na stretnutí s médiami. 

Bude patriť k najskúsenejším

Tatarovi vypršala po konci sezóny zmluva s Montrealom a keďže mu Canadiens nepredložili novú, stal sa v NHL neobmedzeným voľným hráčom.

Za Montreal odohral v minulej sezóne 50 zápasov s bilanciou desať gólov a dvadsať asistencií. V play off však dostal šancu iba v piatich dueloch, v ktorých dosiahol jednu asistenciu. Väčšinu času strávil na tribúne. 

V omladenom tíme Devils bude Tatar patriť k najskúsenejším, v klube sa stretne aj s dvojicou krajanov Christiánom Jarošom a Mariánom Studeničom. 

"Toto mužstvo je o dosť mladšie ako Canadiens. Nejdem hovoriť o tom, že by som mal patriť k lídrom, takéto veci by mali prísť prirodzene. Chcem tímu pomôcť a budem tam pre mladších hráčov, keď budú niečo potrebovať.

Samozrejme, ja si tiež budem musieť v novom prostredí zvyknúť. Cieľom bude určite postup do play off, čo bude veľká výzva, pre mňa aj pre mladých hráčov. Nie je to však nezvládnuteľné," dodal Tatar.

Slovenský krídelník by sa mohol objaviť v útoku s dvoma mladíkmi Jackom Hughesom a Nicom Hischierom.

"Bolo by to zaujímavé, obaja sú draftové jednotky, skvelí hráči. Môžem im niečo ponúknuť zo svojich skúseností a oni sa takí dobrí, že sa niečo viem naučiť aj ja od nich," reagoval už bývalý hráč Montrealu, Vegas či Detroitu. 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Slovenský hokejista Tomáš Tatar. (Autor: TASR)

Kvalifikácia? Ešte ani nekorčuľuje

Tatar sa vyjadril aj k svojej možnej účasti na turnaji olympijskej kvalifikácie, ktorý sa koncom augusta uskutoční v Bratislave.

Slovenská hokejová reprezentácia bude hrať o jedinú miestenku na ZOH 2022 v Pekingu v konkurencii Bieloruska, Rakúska a Poľska.

"S New Jersey som o tom nehovoril, ten kontrakt nie je najmenší, a neviem, čo na to povedia. Druhá vec je, že momentálne ani nekorčuľujem na ľade, začnem zrejme budúci týždeň.

Neviem, ako sa budem cítiť a nie je asi ideálne naskočiť do zápasového rytmu po takom krátkom tréningu na ľade. Samozrejme, dá sa to zvládnuť, ale bude musieť veľmi veľa vecí zapadnúť, aby to bolo reálne," dodal Tatar. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Peniaze nerozhodovali, tvrdí Tatar. Nastúpi v auguste za Slovensko?