Tomáš Slovák chce zabojovať o miesto v Diname Minsk

Tomáš Slovák. Čaká ho skúška v Diname Minsk.
Tomáš Slovák. Čaká ho skúška v Diname Minsk. (Autor: sita)
Sportnet|20. júl 2011 o 00:00

Hokejista Tomáš Slovák by mohol začať aj ďalšiu sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige. Záujem o služby košického odchovanca prejavil klub Dinamo Minsk. Slovenský obranca však v Bielorusku musí absolvovať skúšku.



KOŠICE. Vedenie bieloruského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy uzavrelo predbežný kontrakt so slovenským hráčom Tomášom Slovákom.

Dinamo Minsk bude v najbližších dňoch testovať dvadsaťosemročného obrancu. V polovici augusta bude jasné, či Tomáš Slovák v Minsku zotrvá.

„Práve sa balím. O pár hodín odlietam. Zatiaľ mám jednosmernú letenku, ale tak či tak sa po skúške do Košíc vrátim,“ povedal nám Tomáš Slovák, ktorý sa zatiaľ veľmi obšírne o ponuke Dinama vyjadrovať nechcel.

„Nerád by som to komentoval podrobne, ide o skúšku. Budem trénovať s Dinamom a potom sa uvidí. Každopádne zabojujem o miesto v tíme.“

Tréner Sýkora ho pozná z Jekaterinburgu

Trénerom Dinama je Marek Sýkora z Česka. Ten Tomáša Slováka viedol aj v Avtomobiliste Jekaterinburg v prvej polovici uplynulého ročníka. Tam však odchovanec Košíc sezónu nedokončil, sťahoval sa do českej extraligy, kde hrával za Chomutov.

„Tréner Sýkora ma pozná z Jekaterinburgu. Volal mi teraz, ale keďže ešte nič nie je isté, nebudem to komentovať. Do polovice augusta by sa malo rozhodnúť,“ podotkol hokejista, ktorý pôsobil aj v zámorí v nižších súťažiach, vo Fínsku v kluboch SaiPa Lappeenranta a Ilves Tampere, švédskom Mora IK, nemeckom Augsburger Panther.

Záujem bol aj z Česka

O Tomáša Slováka sa zaujímali aj iné kluby, no on sa rozhodol pokúsiť sa presadiť v klube, ktorý štartuje v KHL.

„V hre boli aj iné mužstvá, trebárs z Česka. Teraz prichádza šanca z Minska a ja ju chcem využiť,“ dodal obranca, ktorého v roku 2001 draftoval v NHL v druhom kole z celkovej 42. pozície Nashville Predators.

Slovák sa v Bielorusku stretne s krajanom, tak isto zadákom Martinom Obšutom, ale aj s českými hráčmi Irglom či Pivkom.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Slovák chce zabojovať o miesto v Diname Minsk