S klubom sa nedohodol na podmienkach. Ďubek ide z Ružomberka do Maďarska

Tomáš Ďubek (vľavo).
Tomáš Ďubek (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. júl 2017 o 10:02

Môj prestup je na 99 percent už hotová záležitosť, priznal Tomáš Ďubek.

BRATISLAVA. Futbalista Tomáš Ďubek mení klub. Dnes už bývalý hráč slovenského fortunaligového tímu MFK Ružomberok bude vo svojej kariére pokračovať v Maďarsku, keď podpísal zmluvu na dva roky s druholigovým klubom FC Zalaegerszeg.

"Zmluva je podpísaná, dohodli sme sa na dvojročnom kontrakte s následnou opciou. Môj prestup je na 99 percent už hotová záležitosť, čakám ešte na dohodu medzi zväzmi, " povedal 30-ročný stredopoliar pre denník Šport.

Vysvetlil tiež, prečo opúšťa Ružomberok. "Chcel som v Ružomberku pokračovať, žiaľ, nedohodli sme sa na podmienkach. Vzápätí ma oslovili funkcionári Zalaegerszegu. Bola to korektná debata, oslovila ma filozofia klubu, takže som s ich ponukou súhlasil," priznal.

"V mužstve je kvalita, navyše v novej sezóne má klub vysoké ambície. Hlavným trénerom mužstva je Srb Zoran Spisljak, ktorý niekoľko rokov hrával vo waleskom Cardiffe," doplnil. V minulej sezóne obsadil klub v druhej najvyššej maďarskej súťaži siedmu priečku.

Ďubek strávil väčšinu kariéry v MFK Ružomberok, kam prišiel ako dorastenec. V A-tíme pôsobil v rokoch 2004 - 2014, na rukáve mal aj kapitánsku pásku. V sezóne 2005/2006 získal s klubom majstrovský titul. Jednu sezónu odohral v Slovane Liberec a v lete 2015 sa vrátil do Ružomberka.

Momentálne je v Zalaegerszegu na skúške ďalší Slovák Peter Mazan, ktorý hrával v Trenčíne, Zlatých Moravciach i v Skalici.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»S klubom sa nedohodol na podmienkach. Ďubek ide z Ružomberka do Maďarska