Tillisovú čakajú v Košiciach dnes

Už si nezahrá. Pre Dupreeovú bol zápas v Ružomberku posledným.
Už si nezahrá. Pre Dupreeovú bol zápas v Ružomberku posledným. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|2. mar 2011 o 00:00

Do Košíc dnes priletí aj posledná posila Dobrých anjelov Iciss Tillisová. Spoločne so Shieldsovou vytvorí nové americké duo už v najbližšom zápase v Rožňave. Dupreeová odíde o čosi skôr, než jej káže zmluva.



KOŠICE. Kým Ashley Shieldsová, ktorú Dobrí anjeli získali z izraelskej ligy, si svoju premiéru v košickom drese odkrútila už v piatok v Ružomberku, jej americká krajanka Iciss Tillisová sa zapojí do tréningového procesu až tento týždeň. Pôvodne mal trénovať od pondelka, napokon však priletí až dnes.

Namiesto Litovčanky

Tillisová je poslednou novou tvárou v žlto-modrom tábore, lebo v pondelok o polnoci vypršal prestupový termín. Slovenský majster aj tak už ďalšie zmeny neplánoval, Tillisová zaplnila poslednú dieru, a to pod košom.

"Pôvodne sme pod kôš uvažovali o mladej Litovčanke Petronyteovej, ale s jej klubom Galatasaray Istanbul sme sa napokon nedohodli," prezradil generálny manažér Dobrých anjelov Daniel Jendrichovský, že Američanka Tillisová bola až 'druhou voľbou'. "V januári predčasne skončila svoje pôsobenie v Číne, keďže jej nezaplatili, čo jej sľúbili. Ide o ostrieľanú pivotku, má bohaté skúsenosti aj z Európy. Naposledy hrala pred rokom za talianske Schio, predtým napríklad aj v španielskej lige. Tým, že prestupový termín sa blížil už ku koncu a ona stále nemala angažmán, bola jej kúpa pre nás finančne celkom výhodnou záležitosťou."

Tillisová už proti Rožňave

Tillisová by mala naskočiť do slovenskej extraligy už v sobotu v zápase v Rožňave. "Nič tomu nebráni. Najviac som sa bál, či k nám z Číny včas dorazí výstupný list, ale aj ten už máme, takže papierovo je všetko v poriadku."

Tillisová zaujme na ihrisku v boji o slovenský titul miesto Candice Dupreeovej, ktorá odchádza, lebo zmluvu má len do 15. marca.

"Dupreeová napokon odíde ešte o pár dní skôr ako jej vyprší kontrakt. Piatkový zápas v Ružomberku bol jej posledný, ešte si zahrá v utorok v Gdyni Zápas hviezd Euroligy. Nebudeme ju tu držať do 15. marca, keďže v našej lige môžu aj tak hrať v jednom zápase len tri hráčky mimo Európskej únie a my už potrebujeme zabudovať do tímu Tillisovú. Okrem nej a Shieldsovej totiž máme mimo EÚ ešte Musovičovú."

Za dobrú cenu

Krídelníčka Shieldsová a pivotka Tillisová, to je teda nové americké duo, ktoré by malo byť zbraňou Dobrých anjelov pri vyvrcholení domácej extraligy. Shieldsová svoju kvalitu naznačila hneď v prvom zápase, keď v Ružomberku víťazným košom tri sekundy pred koncom rozhodla o tesnej výhre Košíc 76:73.

"Náhrady za odchádzajúce hráčky sme zháňali na poslednú chvíľu, ale napokon môžeme byť spokojní, ako to dopadlo. U oboch Američaniek platí, že za v podstate smiešnu cenu sme získali hráčky slušnej výkonnosti. Ich nákupy patrili mezi lacnejšie, keď si vezmeme do úvahy ich kvalitu," uzavrel D. Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tillisovú čakajú v Košiciach dnes