Na atmosféru v Trenčíne sa veľmi teší. Mandinec v sobotu zabojuje o európsky titul WMC

Lukáš Mandinec.
Lukáš Mandinec. (Zdroj: PML, Autor: Peter Dzurjanin)
SvetMMA|20. jan 2023 o 19:56

Elitný slovenský postojár v sobotu mieri do akcie.

TRENČÍN. Už zajtra sa môže dostať do elitnej spoločnosti. V mestskej športovej hale v Trenčíne sa v sobotu 21.1.2023 odohrá ďalší zo série turnajov československej thajboxerskej ligy PML.

V hlavnom zápase večera sa o európsky titul prestížnej organizácie WMC stretne Slovák Lukáš Mandinec, ktorého preverí španielsky zápasník Alejandro Fereiro.

Mandinec sa už k pásu WMC dostal v minulom roku, kedy najprv získal titul národného šampióna a neskôr aj ten interkontinentálny.

Bude zbierka kompletná?

Slovenská jednotka vo váhe do 63,5 kilogramov sľubuje fanúšikom atraktívny súboj. V podobe Fereira má zástupca Victory Gymu viac než adektávneho súpera, keď Španiel drží v thajboxe bilanciu tridsiatich výhier a dvanástich prehier.

„Som rád, že ten národný a interkontinentálny titul mám, medzitým mi už ostáva získať len tento. Na WMC sa mi páči, že tu nebojuje o pás len tak hocikto, nikto si tu nezaplatí zápas alebo titul, ranking bojovníkov je tu nastavený, proti sebe sa na vrchu stretávajú iba tí najlepší. Je to asi najlepšia organizácia v thajskom boxe, ak nerátame ešte turnaje IFMA.

Veľmi sa teším, je to cítiť, že som doma. Tým, že som tu (v Trenčíne) už tak trošku známejší, tak o to viac, keď nastupujem, tak je tu hukot a ovácie,“ povedal vo videopodcastu v Ringu elitný domáci postojár.

Veľkou témou, ktorá sa spája už tradične spája s PML, je obmedzenie tradičného veľkého chudnutia bojovníkov pred vážením zápasu.

Najnovšie ide o systém dvoch vážení pred podujatím, pričom bojovníci nemôžu presiahnuť hranicu päť percent z dohodnutého váhového limitu.

To by malo zaručiť, že zápasníci budú zápasiť vo váhovej kategórii, ktorá je čo najbližšia k ich prirodzenej váhe.

„Je to naozaj výhoda, lebo ak máš dvoch borcov, ktorí sú dobrí a na podobnej úrovni, tak tam potom už rozhodujú kilogrami. Je to neférový boj z mojej strany. Len si to ľudia neuvedomujú a niektorí to aj robia. Ak by si mal o desať alebo o pätnásť percent váhy viac na druhý deň nebodaj, tak to je neskutočné,“ poskytol svoj názor na problematiku váhy Mandinec.

Podujatie PML 6 si fanúšikovia bojových športov môžu v sobotu podvečer od šiestej hodiny naladiť prostredníctvom platformy oktagon.tv.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na atmosféru v Trenčíne sa veľmi teší. Mandinec v sobotu zabojuje o európsky titul WMC