Tevez nastúpi na prvý zápas za ManU

SITA|4. aug 2007 o 10:49

MANCHESTER 4. augusta (SITA, AFP) - Argentínsky futbalový reprezentant Carlos Tevez by na budúci týždeň v prípravnom zápase proti škótskemu mužstvu Dunfermline mohol odohrať svoj prvý zápas v drese Manchestru ...

MANCHESTER 4. augusta (SITA, AFP) - Argentínsky futbalový reprezentant Carlos Tevez by na budúci týždeň v prípravnom zápase proti škótskemu mužstvu Dunfermline mohol odohrať svoj prvý zápas v drese Manchestru United. Príchod 23-ročného útočníka do tímu aktuálneho anglického majstra sprevádzali dlhotrvajúce komplikácie, keď nebolo isté či hráč príde do Manchestru iba na hosťovanie alebo na riadny prestup. Zamotaná situácia má pôvod ešte v Tevezovom prestupe do West Ham United pred minulou sezónou, keď napokon vysvitlo, že práva na Teveza i jeho krajana Javiera Mascherana vlastní tretia strana. Podľa posledných správ príde hráč do ManU na dvojročné hosťovanie s následnou opciou na prestup a West Ham zinkasuje kompenzáciu vo výške 1 - 3 miliónov libier. Riešenie kauzy je zároveň súčasťou dohody medzi West Hamom a skutočným majiteľom práv na Teveza Kiom Joorabchianom, ktorý sa s "Hammers" súdil o 30 miliónov libier.

Šikovný útočník už na Old Trafforde absolvoval lekársku prehliadku ako aj svoj prvý tréning s mužstvom. Tréner "červených diablov" Sir Alex Ferguson pre klubovú televíziu povedal, že hráč je novým pôsobiskom nadšený. "Carlos určite odohrá jeden z prípravných zápasov, proti Belfastu alebo Dunfermline," vyhlásil Ferguson a dodal, že hráč by mal absolvovať celý zápas. "Carlos sa teší z toho, že bude hráčom Manchestru. Radi by sme sa poďakovali zástupcom klubu za ich trpezlivosť a podporu," povedal hráčov agent.

Carlos Tevez je jednou z posíl Manchestru pred nadchádzajúcou sezónou 2007/2008, v ktorej bude klub obhajovať majstrovský titul. Okrem Argentínčana prišli do klubu i Owen Hargreaves, Nani a Anderson. Nová sezóna pre ManU sa začína 12. augusta, keď "diabli" nastúpia proti Readingu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tevez nastúpi na prvý zápas za ManU