Tenis:Slováci sa v 1. kole Davisovho pohára predstavia proti USA v Oklahoma City

TASR|17. dec 2001 o 13:16

New York 17. decembra (TASR) - Dejiskom zápasu 1. kola Davisovho pohára USA - Slovensko (8. - 10. februára 2002) bude podľa rozhodnutia Americkej tenisovej asociácie (USTA) Myriad Center v Oklahoma City

. Na premiérové stretnutie týchto dvoch tímov pravdepodobne nominuje nehrajúci kapitán USA Patrick McEnroe do dvojhry veterána Peta Samprasa a vychádzajúcu hviezdu Andy Roddicka.

"Davisov pohár je jedným z najprestížnejších športových podujatí na svete. Verím, že proti Slovákom v Oklahoma City postaví kapitán symbiózu skúsenosti a mladej krvi," povedal šéf exekutívy USTA Arlen Kantarian.

Patrick McEnroe okrem Samprasa, ktorý nedávno prejavil ochotu znovu štartovať v zápasoch Davisovho pohára a mladíka Andy Roddicka, intenzívne rokuje o účasti Jan-Michael Gambilla a Jamesa Blaka. Do úvahy pripadá ešte aj ďalší veterán Todd Martin, štvorčlennú nomináciu oznámi McEnroe 29. januára.

Komplex Myriad Center má centrálny kurt s kapacitou 5500 divákov, na ktorom je položený pomalší tvrdý povrch. Vstupenky na tri hracie dni budú v predaji od 20. decembra a ich cena bude v rozmedzí od 60 do 270 dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis:Slováci sa v 1. kole Davisovho pohára predstavia proti USA v Oklahoma City