Tenis: Vilas oslávil 25. výročie úspešnej sezóny exhibíciou

TASR|6. dec 2002 o 19:19

Buenos Aires 6. decembra (TASR) - Najúspešnejší argentínsky tenista Guillermo Vilas oslávil 25. výročie svojej najlepšej sezóny exhibičným turnajom ...

Buenos Aires 6. decembra (TASR) - Najúspešnejší argentínsky tenista Guillermo Vilas oslávil 25. výročie svojej najlepšej sezóny exhibičným turnajom za účasti skupiny tenistov známych pod prezývkou "argentínska armáda".

Medzi hráčmi boli okrem Guillerma Caňasa, ktorý skončil v rebríčku ATP v uplynulej sezóne na 15. mieste, aj Gaston Claudio, Gaston Etlis, Jose Acasuso, Mariano Puerta, Augustin Calleri a Guillermo Coria.

"Pred 25 rokmi som prežíval veľmi vzácne momenty, ktoré som chcel osláviť čo najlepšie s najlepšími hráčmi Argentíny," povedal Vilas, ktorý v roku 1977 vyhral 17 turnajov vrátane dvoch grandslamových - Roland Garros a US Open. "Možno som chcel dosiahnuť väčšie oficiálne uznanie, ale nešlo to. Tak som rozhodol osláviť to s terajšími argentínskymi hviezdami a dúfam, že úspech nás nerozdeľuje," povedal ďalej Vilas, ktorému zložila poklonu aj bývalá tenisová hviezda a krajanka Gabriela Sabatiniová. "Guillermo bol najlepším hráčom, akého som v živote videla. Nemyslím, že budem preháňať, ak poviem, že práve on vynašiel dobrý tenis," povedala Argentínčanka, ktorá v súčasnosti pôsobí v oblasti módy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Vilas oslávil 25. výročie úspešnej sezóny exhibíciou