Tenis: Tenisový klub ŠK Slovan oslávil 60. výročie vzniku

TASR|5. sep 2002 o 17:21

Bratislava 5. septembra (TASR) - Tenisový klub Slovan Bratislava oslávil v tomto roku 60. výročie vzniku svojho areálu na Tehelnom poli. Klub, ktorého ...

Bratislava 5. septembra (TASR) - Tenisový klub Slovan Bratislava oslávil v tomto roku 60. výročie vzniku svojho areálu na Tehelnom poli. Klub, ktorého predchodca I.ČsŠK Bratislava datuje svoje počiatky rokom 1923, vychoval počas dlhého obdobia celý rad vynikajúcich tenistov. V osemdesiatych rokoch tu hrával olympijský víťaz zo Soulu, súčasný predseda klubu Miloslav Mečíř, posledné tri sezóny bývalá 10. hráčka rebríčka WTA Karin Habšudová a v súčasnosti slovenská mužská jednotka Dominik Hrbatý, ale aj nádejné talenty Ľubomíra Kurhajcová a Zuzana Kučová. Počas tohto roka sa generálnym sponzorom TK Slovan, ktorý združuje 285 riadnych členov, stala Slovenská sporiteľňa, a.s.

"Príspevok nového sponzora bude predstavovať približne tretinu nášho rozpočtu, čo nám výrazne pomôže vo výdavkoch na športovú činnosť. Klub bude môcť zainvestovať do infraštruktúry, aby sme náš stánok zveľadili a mohli sa na ňom usporiadať významnejšie turnaje," vysvetlil význam vstupu nového strategického partnera sekretár TK Dominik Hrbatý st. a predseda klubu M. Mečíř dodal: "Disponujeme jedenástimi dvorcami, v rámcu reciprocity sme dva uvoľnili pre potreby Národného tenisového centra a naopak dva v novej krytej hale budeme môcť využívať my. V minulej sezóne sme sa počtom medailí stali najúspešnejším klubom v Bratislave a druhým v poradí v rámci celého Slovenska. Nadviazali sme tak na našu bohatú históriu, veď na Tehelnom poli sa hrávali Medzinárodné majstrovstvá Česko-Slovenska, Slovakia Cup, stretnutia Davisovho pohára, či Pohára federácie. V poslednom období sme tu zorganizovali medzinárodné žiacke turnaje ETA, turnaj série futures a snažíme sa o obnovenie tradície Slovakia Cupu."

Z 285 členov klubu je 65 výkonnostných hráčov, ostatní štartujú v republikových súťažiach. "Jedenásti trénujú v stredisku mládeže, desať v stredisku vrcholového tenisu a dvaja v NTC," spresnil M. Mečíř a dodal: "Vo všetkých vekových kategóriách máme jedenásť družstiev, štyri pôsobia v extralige mužov a dve v extralige žien. Našim prvoradým cieľom je v spolupráci s STZ výchova a podpora rastu tenisovej mlade."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Tenisový klub ŠK Slovan oslávil 60. výročie vzniku