Odmeny na US Open budú štedré. Na žiadnom grandslame nedostali tenisti viac

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. aug 2022 o 11:44

Aké budú prize money na US Open 2022?

NEW YORK. Organizátori štvrtého grandslamového podujatia sezóny US Open v New Yorku rozdajú tenistom odmeny v celkovej výške 60 miliónov eur, obaja víťazi vo dvojhre dostanú po 2,58 milióna eur.

Americká tenisová asociácia ešte nikdy neponúkla hráčom toľko "prize money" a je to najviac zo všetkých grandslamových turnajov v tomto roku.

Na Australian Open bolo k dispozícii 51,5 milióna eur, na Roland Garros a Wimbledone po 49 miliónov eur.

Účastníci tohtoročného US Open získajú už len za postup do hlavnej súťaže 79-tisíc eur a za prienik do druhého kola 120-tisíc eur. V kvalifikácii sa spolu rozdá 6,2 milióna eur.

Za postup do štvrťfinále je odmena 441-tisíc eur, účasť v semifinále znamená bonus 700-tisíc eur a neúspešní finalisti dostanú "cenu útechy" vo výške 1,3 milióna eur.

Víťazi vo štvorhre si pripíšu na účet 682-tisíc eur.

Na minuloročnom US Open rozdali organizátori dokopy 57 miliónov eur na odmenách pre hráčov.

Šampióni vo dvojhre z roku 2019, posledného pred začiatkom obmedzení súvisiacimi s pandémiou ochorenia COVID-19, zarobili takmer 3,9 milióna eur.

Bonusy pre singlistov za účasť v prvých dvoch kolách však boli vtedy nižšie ako v tomto roku - za postup do hlavnej súťaže dostali tenisti v roku 2019 "iba" 57-tisíc eur a za jedno víťazstvo 99-tisíc eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Odmeny na US Open budú štedré. Na žiadnom grandslame nedostali tenisti viac