Tenis: Kafeľnikov potvrdil ukončenie kariéry v prípade zisku Davisovho pohára

TASR|21. feb 2001 o 06:33

Rotterdam 20. februára (TASR) - Ruský tenista Jevgenij Kafeľnikov opakovane vyhlásil, že ak sa mu v tomto roku podarí získať Davisov pohár, ukončí svoju športovu kariéru.

Rusko vo svojom strede s dvadsaťsedemročným rodákom zo Soči už prvý krok z zisku šalátovej misy urobilo, keď v Bratislave zdolalo Slovensko po tuhom boji 3:2, pričom práve Kafeľnikov sa rozhodujúcou mierou zalúžil o toto víťazstvo.

"Stojím si za slovom a vyhlasujem, že ak sa mi v tomto roku podarí získať Davisov pohár, zavesím raketu na klinec. Vždy som si vytyčoval nejaké postupné ciele. Najprv som chcel na prémiach za jednotlivé turnaje 100.000 dolárov, potom milión, neskôr som túžil vyhrať niektorý za grandslamových turnajov. Všetky ciele sa mi podarilo splniť, chýba mi už len víťazstvo v Davisovom pohári. Obávam sa, že po zisku Davisovho pohára už stratím ďalšiu motiváciu. Ak ukončím kariéru, budem sa môcť aspoň viac venovať mojej rodine," povedal Kafeľnikov, ktorý minulý týždeň vyhral turnaj ATP vo francúzskom Marseille.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Kafeľnikov potvrdil ukončenie kariéry v prípade zisku Davisovho pohára