Prvý titul nezískali. Polášek s Peersom nezvládli tajbrejky

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|4. okt 2021 o 06:15 (aktualizované 4. okt 2021 o 10:17)

Nad ich sily bol britský pár.

ATP San Diego 2021

Štvorhra mužov - finále:

Joe Salisbury, Neal Skupski (V. Brit.-1) - John Peers, Filip Polášek (Austr./SR-3) 7:6 (2), 3:6, 10:5 

SAN DIEGO. Slovenský tenista Filip Polášek sa s Austrálčanom Johnom Peersom nedočkali prvého spoločného titulu. Vo finále turnaja ATP v San Diegu podľahli britskému páru Joe Salisbury, Neal Skupski 6:7 (2), 6:3, 5:10. 

V prvom sete síce dokázali za nepriaznivého stavu 4:5 získať podanie svojich súperov, ale vstup do tajbrejku im nevyšiel. Rýchlo v ňom prehrávali 0:4 a už ho nedokázali otočiť na svoju stranu.

V druhom sete sa Polášek s Peersom zlepšili na podaní. Po prvom servise získali 13 zo 14 loptičiek a aj vďaka dvom brejkom si vybojovali zápasový tajbrejk. 

Ten bol spočiatku vyrovnaný, ale od skóre 5:4 stratil najvyššie nasadený pár už len jeden bod. Pre slovensko-austrálsku dvojicu to bola prvá finálová účasť, no najväčším úspechom zostáva semifinále z nedávneho US Open.  

Víťazstvo Salisburyho so Skupským v San Diegu má aj jednu sprievodnú zaujímavosť. Deväť hodín pred triumfom Neala Skupského v Kalifornii si pripísal turnajový titul aj jeho starší brat Ken.

Spoločne s ďalším Britom Jonnym O'Marom ovládli turnaj v Sofii po finálovom triumfe nad Rakúšanmi Oliverom Marachom a Philippom Oswaldom 6:3, 6:4.

"Práve som sa ráno zobudil, keď som zistil, že brat vyhral turnaj v Sofii. Je príjemné začať deň hneď víťazne naladený. Pre Kena je veľká vec, že po zranení sa vrátil a triumfoval na turnaji," komentoval 31-ročný Neal Skupski na webe Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prvý titul nezískali. Polášek s Peersom nezvládli tajbrejky