Tenis-DC: Rusko nominovalo štvoricu na finále Davisovho pohára

TASR|15. nov 2002 o 18:47

Moskva 15. novembra (TASR) - Rusko v piatok oznámilo nomináciu na finále Davisovho pohára v parížskej hale Bercy, v ktorej nebudú chýbať dve najjagavejšie ...

Moskva 15. novembra (TASR) - Rusko v piatok oznámilo nomináciu na finále Davisovho pohára v parížskej hale Bercy, v ktorej nebudú chýbať dve najjagavejšie ruské tenisové hviezdy Jevgenij Kafeľnikov a Marat Safin. Popri nich sa v ruskom výbere predstavia Michail Južnyj a Andrej Stoľarov.

Domáci obhajca trofeje Francúzsko, ktorý nestratil zápas v najprestížnejšej mužskej súťaži družstiev už takmer dva roky, bude musieť čeliť snahe ruských tenistov získať prvý titul. Ten sa im nepodarilo vyhrať v dvoch po sebe nasledujúcich domácich finále v rokoch 1994 proti Švédsku a o rok neskôr proti USA. "Možno teraz, keď hráme vonku, sa šťastie konečne obráti i na našu stranu. Ak nie teraz, kedy potom?" položil si rečnícku otázku olympijský víťaz Kafeľnikov. "Všetko bude záležať na psychickej pohode hráčov," povedal Šamil Tarpiščev, prezident Ruskej tenisovej federácie.

Francúzi už vo štvrtok nominovali päticu Sebastien Grosjean, Arnaud Clement, Fabrice Santoro, Nicolas Escude a Henri Mathieu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis-DC: Rusko nominovalo štvoricu na finále Davisovho pohára