Tenis: Argentína v Davisovom pohári aj s Nalbandianom

Jednotkou Argentíny v semifinále Davisovho pohára bude David Nalbandian.
Jednotkou Argentíny v semifinále Davisovho pohára bude David Nalbandian. (Autor: SITA, AP)
SITA|17. sep 2008 o 08:31

Kapitán argentínskej daviscupovej reprezentácie tenistov Alberto Mancini dva dni pred žrebom programu semifinálového stretnutia spomenutej súťaže proti Rusku oznámil nomináciu.

BUENOS AIRES 17. septembra (SITA, AP) - Kapitán argentínskej daviscupovej reprezentácie tenistov Alberto Mancini dva dni pred žrebom programu semifinálového stretnutia spomenutej súťaže proti Rusku (19. - 21. septembra) oznámil, že do dvojhier na antuke v Buenos Aires postaví víťaza Masters Cupu 2005 Davida Nalbandiana a držiteľa štyroch tohtoročných titulov z hlavného okruhu ATP Juana Martina Del Potra.

Čoskoro 20-ročný Del Potro (nar. 23. septembra 1988 v Tandile) síce v "šalátovej mise" ešte nehral pred domácim publikom, ale v ostatných týždňoch má lepšiu formu ako zostávajúci nominovaní Agustin Calleri a Guillermo Caňas. Trinásty hráč svetového rebríčka sa naposledy prebojoval do štvrťfinále grandslamových newyorských US Open (po sérii 23 triumfov) a podľa terajšej výkonnosti vyčnieva aj nad siedmym tenistom renkingu Nalbandianom, ktorý sa od svojho júnového prieniku do semifinále na tráve v londýnskom Queen´s Clube aj pre zdravotné problémy ani raz nedostal za osemfinále. Calleri a Caňas disponujú v DP na antuke sumárnou bilanciou 17-2.

Proti juhoamerickému tímu vyrukuje "zborná" pred viac ako 14-tisícovým hľadiskom na Estádio Parque Roca s kvartetom Nikolaj Davydenko, Igor Andrejev, Dmitrij Tursunov a Igor Kunicyn. Argentína, ktorá sa ešte nikdy neradovala z tejto trofeje, sa pokúsi o revanš za predvlaňajšiu moskovskú finálovú prehru 2:3. Doma ťahá šnúru 12 úspechov (od prehry so Slovenskom v roku 1998). Bez ohľadu na výsledok tohto duelu i madridského druhého semifinále Španielsko - USA bude hostiteľom rozhodujúceho súboja (21. - 23. novembra) postupujúci zo stretnutia Argentína - Rusko.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tenis: Argentína v Davisovom pohári aj s Nalbandianom