Telefón zazvoní začiatkom augusta

Richard Štochl. Kde ho uvidíme v novej sezóne?
Richard Štochl. Kde ho uvidíme v novej sezóne? (Autor: TASR)
Sportnet|21. júl 2015 o 00:00

O osude Richarda Štochla, brankára slovenskej hádzanárskej reprezentácie, ešte stále nie je rozhodnuté.

O ďalšom osude Richarda Štochla, 39-ročného brankára slovenskej hádzanárskej reprezentácie, ešte stále nie je rozhodnuté. Otázna je jeho klubová príslušnosť v novej sezóne.

KOŠICE. I keď funkcionárom ukrajinského šampióna Motor Záporožie povedal, že v ich klube končí, že chce zmeniť pôsobisko, zadné vrátka sú tam preňho stále ešte otvorené.

Aj po poslednom rokovaní, z ktorého sa Richard Štochl vrátil pred desiatimi dňami.

„Vrátil som sa s tým, že doma si to všetko ešte premyslím. Začiatkom augusta mi funkcionári Motora Záporožie majú zavolať, ako som sa rozhodol.“

Zobral si trochu času

Dovtedy už možno bude mať deväťnásobný hádzanár roka na Slovensku niečo nové.

A keď nie, stále sa ešte bude môcť na Ukrajinu vrátiť.

„Mám niečo rozrobené, ale ešte to nie je nič definitívne. Aj preto som si zobral trochu času na rozmyslenie, kým sa to vyrieši. Zatiaľ nechcem nič konkretizovať, ale určite ide o klub minimálne na takej úrovni ako je Motor.“

Tam ho fanúšikovia na oficiálnej klubovej stránke „vyhlásili“ za najužitočnejšieho hráča Motora v uplynulej sezóne, ale či to bude dostatočne silný presvedčovací argument, aby u nich zostal, ktovie...

Lepšie je v kolektíve ako samému

Za tým, že Richard Štochl sa momentálne pripravuje so slovenským extraligovým tímom HK Agro Topoľčany, netreba hľadať nič senzačné, že by nebodaj tam získal nový angažmán.

To mu len vyšiel v ústrety jeho veľmi dobrý kamarát a bývalý klubový i reprezentačný spoluhráč Pavol Jano, ktorý v novom ligovom ročníku povedie bronzový celok z minulej sezóny.

„Dostal som príležitosť zatrénovať si s nimi, čo som privítal. Určite je lepšie trénovať v kolektíve ako sám, je to pre mňa veselšie, ako lopotiť sa niekde individuálne. S Topoľčanmi trénujem aj tento týždeň, ale, samozrejme, prípravné zápasy hrať nebudem, lebo oni už budú v inej fáze prípravy, ako som ja,“ vraví dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a účastník troch európskych a dvoch svetových šampionátov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Telefón zazvoní začiatkom augusta