Technici skromnejší, oslabili sa

Sportnet|8. okt 2011 o 00:00

Po tom, čo basketbalisti Slávie TU odmietli kvôli finančným možnostiam extraligovú miestenku, pôsobia aj tento rok iba v prvej lige. Úvodné stretnutia majú za sebou, cez víkend hrajú doma.



KOŠICE. Basketbalisti Slávie TU prešli oproti vlaňajšku výraznými zmenami, keď viacero hráčov opustilo káder.

Už vlani tvorila gro mužstva mlaď, ale mohli sa oprieť aspoň o dvojicu skúsených borcov – Jozefa Zabavníka a Ľubomíra Utľaka. Prvý menovaný však v činnosti nepokračuje a druhý prestúpil do UVL. Odišli aj niekoľkí šikovní mladíci - Zibrinyi do extraligovej Banskej Bystrice a dvojica Timko, Hrabovský sa pobrala za štúdiom do Prahy.

„Doplnili sme to iba z vlastnej základne a od začiatku sezóny sa boríme s malým počtom hráčov. Najmä pod košom je oslabenie citeľné. Prvoradým cieľom preto bude dostať sa do najlepšej štvorky, aby sme v nadstavbovej časti hrali v hornej skupine a obstáli v nej čo najlepšie,“ uviedol tréner Slávie TU Juraj Gacík. Tento rok teda Košičania nehovoria o útoku na špicu tabuľky, musia najprv znovu stabilizovať káder.

„Zarezal“ ich hvizd rozhodcu

Napriek stratám v tíme technici na úvod sezóny vyhrali v Spišskej Novej Vsi nad rezervou tamojšieho extraligového mužstva 93:72. „Na začiatok sezóny bol v tíme entuziazmus a pretavili sme ho do výkonu. V priebehu zápasu sme viedli aj o štyridsať bodov,“ spokojný mohol byť kormidelník.

Opačné pocity mal po ďalšom dueli, keď v Sabinove prehrali 59:60. „Podali sme dosť slabý výkon, akoby bez záujmu. Žiaľ, napokon rozhodol o stretnutí rozhodca Daňo, ktorý nám necelú sekundu pred koncom odpískal vymyslený faul v čase, keď sme my boli v útoku. Súper hádzal za nerozhodného stavu dva trestné hody a jeden premenil, čím vyhral. Je to smutné, že rozhodca, ktorý píska aj extraligu, takto poškodí basketbal,“ vyjadril sa J. Gacík.

Technici sa tento víkend premiérovo predstavia doma v hale na Ulici Boženy Němcovej. Dnes o 16. hodine hostia Liptovský Mikuláš, zajtra o 10. hod. privítajú BKM Poprad Svit.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Technici skromnejší, oslabili sa