Technici sa pripravujú na I. ligu

Ostáva. Ľubomír Utľak bude patriť k najskúsenejším v kádri.
Ostáva. Ľubomír Utľak bude patriť k najskúsenejším v kádri. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|7. aug 2009 o 00:00

Basketbalisti Slávie TU Košice už začali prípravu na sezónu v prvej lige. Uchádzačov o miesto v kádri majú dosť, takmer výlučne ide o omladinu. Skúsenejšie posily z iných miest nehľadajú, nemajú na to peniaze.



KOŠICE. Košičania po vypadnutí z extraligy začínajú budovať nový tím z vlastných odchovancov. Nie je to práca na jeden rok, a tak o postupových métach pred nadchádzajúcou sezónou nehovoria. Tento ročník pod vedením trénera Juraja Gacíka by mal byť konsolidačný.

V kádri Košičania

Okrem legionárov odišiel z kmeňových hráčov Slávie TU z minulej sezóny zatiaľ len Michal Baťka, ktorého funkcionári uvoľnili na hosťovanie do Dolného Kubína (je však otázne, či celok z Oravy pre finančné ťažkosti vôbec bude extraligu hrať). Pred podpisom zmluvy s Banskou Bystricou je Alexander Lutter. S tímom sa nepripravuje ani Dávid Demečko, hovorí sa, že by sa mal vrátiť do Spišskej Novej Vsi, ale zástupcov košického klubu doposiaľ nekontaktoval nik. Ďalší Spišiaci Ulman, Ogurčák a Kiss boli v Košiciach len na hosťovaní. "Zo stabilných hráčov z vlaňajška pravdepodobne ostanú Utľak a Kováč. Zatiaľ neviem povedať, či bude pokračovať Probala. Z iných kútov Slovenska hráčov zberať neplánujeme, pretože žiaden silný sponzor sa nenašiel. Pripravujú sa teda iba Košičania. Výnimkou je len Galanda, ktorý však u nás študuje, podobne ako aj jeden nový chlapec z Krompách. Na začiatku prípravy máme uchádzačov o miesto v kádri dosť, okolo dvadsiatky. To nás teší, že toľko chlapcov chce za nás hrať," povedal nám prezident Slávie TU Jaromil Čop.

Technici už podali aj prihlášku do I. ligy, nehrozí teda, že by do sezóny nevstúpili. Okrem áčka bude klub účinkovať aj v juniorskej súťaži, kam zapísal dokonca dva tímy. "Juniorov máme okolo dvadsaťpäť, takže sme chceli, aby si zahrali všetci," dodal J. Čop.

P.S.: Podľa posledných informácií by prvoligová Slávia TU mala v nadchádzajúcej sezóne ostať jediným košickým tímom v celoslovenskej súťaži. Avizované myšlienky okolo vzniku nového klubu, ktorý mal mať dokonca extraligové ambície, vraj ľudia, ktorí za týmto projektom mali stáť, nateraz odložili. Neznamená to však, že v budúcnosti k tomu nemôže dôjsť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Technici sa pripravujú na I. ligu