Tatranu sa zranil ďalší kľúčový hádzanár

Spoluhráčmi prezývaný „Drobček“ mal smolu.
Spoluhráčmi prezývaný „Drobček“ mal smolu. (Autor: sita)
Sportnet|23. nov 2012 o 00:00

Tentoraz si zranenie privodila prvá pravá spojka slovenského majstra Dajnis Kristopans.

Deň pred odchodom do Bratislavy a chorvátskych Našíc, takto pred týždňom, sa hádzanárom Tatrana Prešov zranila prvá ľavá spojka Oliver Rábek. Obdobná situácia sa zopakovala aj deň pred včerajším odchodom na prvý zápas 3. kola Pohára EHF s RK Banja Luka v Bosne a Hercegovine a následne na nemenej dôležitý súboj 10. kola SEHA League s Metalurgom Skopje v Macedónsku. Tentoraz si zranenie privodila prvá pravá spojka slovenského majstra.

PREŠOV. Dajnis Kristopans, 215 centimetrov vysoký lotyšský reprezentant, hráč Tatrana Prešov, ktorý v klube osemnásobného slovenského šampióna sa vypracoval v mladom veku na obávaného kanoniera, pred stredajším predohrávaným zápasom 15. kola Tipos extraligy Prešov – Michalovce (29:23) prišiel do haly krívajúc.

„Prinajmenšom v troch ostatných rokoch som takto nečinne počas zápasu mojich spoluhráčov v hľadisku určite nesedel,“ vyriekol v sediac spoločnosti svojej slovenskej priateľky lotyšský legionár v službách prešovského Tatrana.

„Skutočne, taká pozícia mi nesedí. Pochopiteľne, radšej by som bol s chlapcami na ihrisku, ale dnes to jednoducho nejde. Predpoludním pred zápasom s Michalovcami sme ôsmi hráči mladšej vekovej generácie mali ľahší tréning. Pracovali sme na pilovaní nejakých obranných variantov. Keďže nás nebolo veľa, tak sme si pri určitých činnostiach pomohli kužeľmi. Nuž a na som doplatil. Pri jednej z akcií som si jeden z nich nevšimol, doskočil naň tak smoliarsky, že som si pritom vyvrtol členok ľavej nohy.“

Dlaha zatiaľ na tri dni

Automaticky sa pri týchto slovách Dajnisa Kristopansa natisla otázka, čo ďalej, zhruba kedy by opäť mohol na ihrisko.

„Prvé prognózy nie sú extra priaznivé. Taký týždeň by som mal byť absolútne mimo tréningovej činnosti. Na základe prvých vyšetrení lekárov mám silno natiahnuté a podvrtnuté väzy v členku. Prvé tri dni to musí ostať fixované. Najmä počas nich si musím dávať pozor, aby som to nejako nebodaj nezhoršil. Odkedy som v Prešove, zranenia či choroby sa mi vyhýbali. Asi raz to muselo prísť. Škoda, že práve v čase, keď sú pred nami dôležité medzinárodné zápasy. Žiaľ, aj takéto veci patria k športovému životu.“

Dajnis Kristopans je pre Tatran jedným z kľúčových a najviac vyťažovaných hráčov. Žeby toto zranenie malo nejaký súvis práve s tým...

„Každý, kto pozorne sleduje prešovskú hádzanú vie, že zápasový program máme značne pestrý. Telo ide zavše na maximum. Veľa cestujeme, niekedy menej trénujeme, preto situáciám je treba podľa mňa prispôsobiť vhodnú regeneráciu, na ktorú v klube podmienky sú. Zavše, ak je čas, lepšie si oddýchnuť,“ vyslovil názor ľavoruký kanonier Tatrana.

Už sú na ceste za tromi súpermi

Tatran Prešov je odvčera na ceste za tromi súpermi v troch súťažiach. Zajtra od 18. h hrá s RK Banja Luka prvý zápas 3. kola Pohára EHF o postup do skupinovej fázy tejto druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov (odveta v Prešove je 1.12. od 18. h).

V utorok sa v Skopje stretne s Metalurgom v 10. kole SEHA League a hneď na druhý deň podvečer nastúpi na zápas 16. kola Tipos extraligy proti nováčikovi súťaže v Modre. Nuž a na takú šnúru je dobrá každá zdravá noha.

„V tej chvíli presne neviem, či budem pri tom. Ak by som ale nemohol, verím, že chlapci všetky zápasy aj tak zvládnu úspešne. Tréner iste nájde nejakú vhodnú alternatívu, ako ma nahradiť.“

Kým O. Rábek sa vystrábil a proti Michalovciam už aj hral, nad D. Kristopansom visel veľký otáznik.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatranu sa zranil ďalší kľúčový hádzanár