Tatran prevalcoval čiernohorský Lovčen

Tomáš Urban. V Čiernej Hore sa mu herne darilo.
Tomáš Urban. V Čiernej Hore sa mu herne darilo. (Autor: sita)
Sportnet|15. feb 2014 o 00:00

Hádzanársky šampión sa stále vezie na víťaznej vlne. Tatran Prešov v slovenskej extralige nenašiel premožiteľa.

V Pohári EHF presvedčivým zdolaním silného švédskeho Kristianstadu si ešte viac vyšperkoval svoje renomé. Výborne si prešovskí hádzanári počínajú aj v nadnárodnej SEHA GSS lige.

CETINJE/PREŠOV. Slovenský majster je aktuálne v SEHA GSS lige druhý. Pred ním je Croatia Záhreb, ktorá má však zápas k dobru. Tatran Prešov hral vo štvrtok v čiernohorskom Cetinje.

Mužstvo trénera Petra Hatalčíka nadviazalo na predošlý výborný výkon s Kristianstadom a nad domácim RK Lovčen Cetinje vyhralo obdivuhodným sedemnásťgólovým rozdielom.

Súpera detailne prečítali

Čiernohorci boli pred stretnutím s Prešovčanmi v tabuľke na ôsmom mieste. Nie vždy ale aktuálne postavenie odzrkadľuje momentálnu silu toho–ktorého súpera. Zvlášť v tejto súťaži.

Napríklad Croatia ratovala naostatok najtesnejšiu výhru v Belehrade s Partizanom v samom závere.

Lovčen zase v minulom ročníku vyhral doma nad Tatranom. Aj to velilo dávať si na tohto balkánskeho súpera veľký pozor.

„V SEHA GSS lige nie je o prekvapenie núdza. Na náš účet sme ho ale pripustiť tentoraz nemienili,“ tvrdil po výhre 39:22 tréner Tatrana Prešov Peter Hatalčík.

„Zápasu sme prikladali maximálnu vážnosť. Hru súpera z jeho predošlých zápasov sme dôkladne analyzovali. Mali sme dobre prečítané herné činnosti jednotlivých hráčov Lovčenu. To všetko sme potom premietli do výkonu na ihrisku. Jeho výsledkom je naša jednoznačný výhra. Základom bola koncentrovaná hra v obrane, rozumná hra na postavenú obranu súpera s tlakom z prvej i druhej vlny, taktiež cez rýchly stred.“

Znovu vo veľkom štýle

Po zápase v čiernohorskom Cetinje tréner deväťnásobného slovenského majstra svojim zverencom ozaj nemal veľa čo vyčítať.

Prešovčania rozbehli zápas na zvyčajne horúcej súperovej pôde vo veľkom štýle. Domáci, hoci robili čo mohli, na všestranne lepší Tatran tentoraz vôbec nemali.

Len čo zápas s Lovčenom pre Tatran skončil, myšlienkové pochody už smerovali k inej európskej súťaži.

Tatran Prešov vkročil do skupinovej fázy Pohára EHF impozantným spôsobom, keď dom poriadne nepustil k slovu švédskeho šampióna z Kristianstadu.

Už cestou z Čiernej Hory sa v autobuse rozoberal najbližší zápas v Pohári EHF. Ten odohrajú prešovskí hádzanári v nedeľu (17. h) vo Francúzsku s HBC Nantes.

Z autobusu do lietadla a rýchlovlaku

Výprava prešovských hádzanárov dorazila z Cetinje do Prešova včera popoludní. V sobotu ráno už odlietala z košického letiska do Prahy a odtiaľ do Paríža, kde nasadne do rýchlovlaku a popoludní by už mala byť v dejisku zápasu.

Po príchode do Nantes má Tatran naplánovaný tréning v „zápasovej“ hale a tiež technicko – taktickú prípravu. „Doma sa v podstate iba 'prebalíme' a hneď letíme,“ konštatoval P. Hatalčík.

„Vieme, aký súper nás v Nantes čaká. Svoju silu naznačil už v maďarskom Szegede, kde tesne prehral. V kádri má napríklad i skúsených španielskych reprezentantov. My zase stále nie sme kompletní. Do Cetinje s nami zo zdravotných dôvodov necestoval Antl. Chýbať nám bude aj v zajtrajšom stretnutí s HBC Nantes. V každom prípade sa ale pokúsime aj vo Francúzsku uhrať dobrý výsledok.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran prevalcoval čiernohorský Lovčen