Tatar zanechal v zostave Detroitu dobrý dojem

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar (Autor: SITA/AP)
Sportnet|12. jan 2011 o 16:01

Mladý slovenský útočník odohral v drese jedného z najlepších tímov súťaže Detroitu Red Wings päť zápasov. Tréner Mike Babcock ho chváli.

DENVER. Tomáš Tatar sa prvýkrát udržal v prvom tíme Detroit Red Wings. Za Red Wings odohral päť zápasov a hneď v úvodnom zápase proti New Yorku Islanders strelil gól.

Zanechal dobrý dojem

V utorok však 20­ročného centra poslali späť na farmu Grand Rapids. Do NHL sa možno vráti, lebo Detroitu stále chýbajú Pavel Daciuk, Dan Cleary, Mike Modano, Brad Stuart a brankár Chris Osgood.

Mladý útočník zanechal dobrý dojem a tréneri s ním počítajú do budúcnosti. „Tomáš je veľmi nadaný a inteligentný hráč. Už pred draftom sme ho pozorne sledovali a som rád, že sa postupne zlepšuje v každej hernej činnosti. Určite odohrá v NHL ešte veľa zápasov," hovoril tréner Detroitu Mike Babcock.

„Jeho prednosťou sú šikovné ruky a veľkým pozitívom je takisto vôľa zlepšovať sa. Tá je na ňom vidieť na každom tréningu," dodal uznávaný kouč.

„Väčšinou povolávame skúsenejších hráčov, ale Tomáš si za svoje výkony pozvánku zaslúžil. Chceli sme, aby si zažil, čo je to hrať a pripravovať sa na zápasy NHL. Musí ešte zrýchliť svoju hru a zlepšiť hokejové myslenie, ale je inteligentný a všetko sa postupne učí."

„Keď ma zavolali do prvého tímu, bol som veľmi prekvapený, ale aj šťastný zároveň. Na farme som najmladší, preto to je pre mňa pocta," povedal Tatar pre SME ešte pred návratom na farmu.

((video))

Najnáročnejšia sezóna

Ilavský rodák vie, čo musí zlepšiť a ako má k príprave pristupovať. „Určite treba nabrať viac svalovej hmoty a popracovať aj na ostatných veciach, ktoré mi tréner pripomína. Som ale šťastný, že som bol v prvom tíme, aj keď je to hlavne vďaka početnej maródke v zostave."

Minulá sezóna bola pre útočníka najťažšou v kariére. Okrem celej sezóny v tíme Grand Rapids si zahral aj na juniorských a seniorských majstrovstvách sveta.

„Bolo toho dosť. Hralo sa mi už ku koncu ťažko, možno aj preto som hral slabšie na šampionáte v Nemecku. V tejto sezóne to je už lepšie, darí sa mi a keby ma tréner Hanlon povolal a nehrali by sme play off, s radosťou by som na MS prišiel."

Tatar bude pokračovať v najbližších dňoch v AHL za Grand Rapids, kde je najproduktívnejším hráčom, keď v 35 zápasoch zaznamenal 29 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar zanechal v zostave Detroitu dobrý dojem