Tatar strelil krásny gól a pri ďalšom asistoval, Detroit však prehral

Tomáš Tatar (vľavo) po svojom góle proti San Jose.
Tomáš Tatar (vľavo) po svojom góle proti San Jose. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. nov 2015 o 06:58

Pred bránkou musíme odvádzať lepšiu robotu, komentoval Tomáš Tatar, ktorý strelil svoj štvrtý gól v sezóne.

NEW YORK. Tomáš Tatar strelil štvrtý gól v sezóne a dosiahol siedmu asistenciu, ale jeho Detroit v zápase NHL podľahol na vlastnom ľade San Jose 2:3.

Tatar prekonal brankára hostí Martina Jonesa krásnou strelou švihom. V drese Detroitu odohral po zdravotných problémoch prvý zápas v tejto sezóne hviezdny ruský útočník Pavel Daciuk.

"Mal som zopár dobrých šancí a prial by som si, aby som aspoň jednu premenil. Pre tím by to dnes veľa znamenalo," povedal 37-ročný Daciuk, ktorý koncom júna podstúpil operáciu členka na pravej nohe a naposledy hral ešte 29. apríla proti Tampe Bay.

"Užil som si návrat, ale v prvej tretine som mal pocit, akoby každý okolo mňa lietal. S každým ďalším striedaním to však bolo lepšie a v poslednej tretine som sa už na ľade pohyboval podľa predstáv," doplnil Daciuk, ktorý za takmer 21 minút štyrikrát ohrozil súperovho brankára Martina Jonesa. Tomu dvakrát pomohla žŕdka, raz aj pri Tatarovom pokuse.

Krásny Tatarov gól.

Detroit prestrieľal súpera 28:14, ale nič mu to nebolo platné. "Často sme pálili, ale nepadalo nám to tam. Pred bránkou musíme odvádzať lepšiu robotu. Daciuk bol pri svojom návrate skvelý, nastrelil tiež žŕdku a mohlo to byť iné, ak by skóroval," poznamenal Tatar.

Slovák v 59. minúte prihral na gól fínskemu mladíkovi Teemu Pulkkinenovi, ale ten už iba znížil na konečných 2:3. Tatarov krajan Tomáš Jurčo sa opäť nezmestil do zostavy Detroitu.

Pred Jaroslavom Halákom dostal v bránke newyorských Islanders v piatok prednosť Thomas Greiss a ostrovania zvíťazili v Anaheime 4:1. Nemecký gólman kryl 24 z 25 pokusov Ducks a dosiahol 96-percentnú úspešnosť zásahov.

Detroit - San Jose 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Góly: 4. TATAR (Larkin, Kronwall), 59. Pulkkinen (Kindl, TATAR) - 8. M. Karlsson (J. Thornton, Tennyson), 18. Nieto (Dillon, Vlasic), 31. Pavelski (P. Martin, Braun)

Tomáš Tatar (Detroit) 17:54 min, 1+1, 2 strely, +1 bod

Pittsburgh - Columbus 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 60. Hörnqvist (Letang, Perron) - 32. Hartnell (Saad, Goloubef), 33. Saad (R. Murray, N. Foligno)

Washington - Calgary 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Góly: 46. Latta (Laich, Alzner), 56. Beagle (Burakovsky, Niskanen) - 28. Frolík (S. Bennett), 42. Monahan (Hudler, Wideman), 62. Monahan (Brodie, D. Hamilton)

Anaheim - New York Islanders 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 32. Perry (Rakell, Kesler) - 7. B. Nelson (Okposo, Grabovskij), 30. Clutterbuck (Boychuk, De Haan), 43. Nielsen (Bailey, Lee), 57. Nielsen (Lee, Bailey)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar strelil krásny gól a pri ďalšom asistoval, Detroit však prehral