Tatar bol blízko, ale úžasnú sériu Chicaga neukončil, Gáborík dvakrát nahrával

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|3. mar 2013 o 21:09

Chicago bodovalo aj v 22 zápase sezóny, keď vyhralo na ľade Detroitu 2:1 po nájazdoch. Jediný gól domácich strelil Tomáš Tatar.

BRATISLAVA. Hokejisti Blackhawks začali obrovským tlakom, v polovici stretnutia vyhrávali na strely jasne 20:9, ale domáca obrana ich náporu odolávala. Skúsení hráči Red Wings sa z tlaku dokázali dostať až v tretej tretine, ktorú začali viacerými šancami.

Kľúčová akcia prišla pre nich v 43. minúte, keď zaváhanie obrany Chicaga vyťažil na štvrtý gól sezóny Tomáš Tatar.

Dlho to vyzeralo, že Red Wings budú prvým tímom v sezóne, ktorý nedovolí Chicagu ani bod.

Nešťastníkom v drese Detroitu sa však napokon stal obranca Jonathan Eriksson, ktorý v 58. minúte vyhodil puk do hľadiska a Chicagu ponúkol presilovku. Dve minúty a dve sekundy pred koncom tretej tretiny ju využil Patrick Kane, ktorý vyrovnal na 1:1.

V následnom predĺžení mohol rozhodnúť už na jeho začiatku Marián Hossa, ale Jimmy Howard jeho strelu ramenom vyrazil. V nadstavenom čase už gól nepadol a o víťazovi rozhodli nájazdy. V nich sa presadil len Kane, ktorý sa stal hrdinom zápasu.

Blackhawks predĺžili sériu zápasov, v ktorej dokázali bodovať, na číslo 22. Od začiatku ročníka nikto nič podobné v NHL nedokázal. Najúspešnejším tímom ostáva Philadelphia zo sezóny 1979/80, keď dokázala bodovať v 35 stretnutiach za sebou.

Chicago predĺžilo víťaznú sériu na deväť zápasov a oslávilo tiež tisíci zápas Mariána Hossu v profilige.

Darilo sa aj New Yorku Islanders, v ktorého drese sa nepresadil Ľubomír Višnovský, ale tímu pomohol v obrane takmer 27 minút. Jeho tím vyhral nad Ottawou 3:2 po nájazdoch.

St. Louis, v ktorého bránke dostal prednosť Brian Elliott pred Jaroslavom Halákom prehralo v Dallase 1:4. Za Stars strelil gól a na dva prihral Derek Roy a trafil sa aj Jaromír Jágr. Domácu výhru si pripísal aj Columbus, ktorý 2:1 po predĺžení zdolal Colorado.

V nedeľňajších meraniach síl bodoval ešte jeden slovenský hokejista. Marián Gáborík si pripísal dve asistencie pri dvoch presilovkových góloch New York Rangers, "jazdci" zdolali hokejistov Buffala 3:2 po samostatných nájazdoch. Brankár Peter Budaj mal podiel na víťazstve Montrealu na ľade Bostonu (4:3), keď kryl 29 striel súpera.

Detroit - Chicago 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 43. TATAR (J. Andersson, Eaves) - 58. P. Kane (Stalberg), rozhodujúci sam. nájazd: P. Kane

Marián Hossa (Chicago) odohral 1000. zápas v NHL.

New York Islanders - Ottawa 3:2 po sn

Góly: 8. B. Boyes (Moulson, Streit), 57. Grabner (Reasoner), rozhodujúci sam. nájzad: F. Nielsen - 29. Zibanejad (C. Neil), 59. Wiercioch (Turris, Gončar)

Dallas - St. Louis 4:1

Góly: 16. E. Cole (A. Roussel, D. Roy), 19. D. Roy, 51. L. Eriksson (J. Benn, Eakin), 60. Jágr (D. Roy, L. Eriksson) - 5. Perron (Backes, Shattenkirk)

Jaroslav Halák (St. Louis) nechytal

Columbus - Colorado 2:1 pp

Góly: 45. Prospal (Ťutin, Foligno), 63. Anisimov (Erixon, Letestu) - 33. Parenteau (S. O'Brien, Barrie)

Calgary - Vancouver 4:2

Góly: 16. Cammalleri (Hudler), 27. Stempniak (Stajan, D. Smith), 53. Iginla (Giordano, Hulder), 60. Cammalleri (Stempniak, Glencross) - 8. C. Higgins (J. Hansen), 23. Hansen (Barker, H. Sedin)

Boston - Montreal 3:4

Góly: 11. Seguin (Bergeron, Marchand), 25. Bergeron (Seguin, Marchand), 30. D. Hamilton (Marchand, Bergeron) - 10. Plekanec (Ryder, Subban), 12. Desharnais, 46. Pacioretty (Emelin, Gallagher), 50. Desharnais (Pacioretty, Gallagher)

Peter Budaj (Montreal) odchytal celý duel a zneškodnil 29 striel súpera

NY Rangers - Buffalo 3:2 pp a sn

Góly: 44. Stepan (R. Nash, GÁBORÍK), 45. R. Nash (GÁBORÍK, Delzotto), rozhodujúci sam. nájazd: R. Nash - 29. Stafford (Grigorenko), 49. Gerbe (Ott)

Minnesota - Edmonton 4:2

Góly: 3. Spurgeon (Setoguchi, Cullen), 41. M. Koivu (C. Coyle, Spurgeon), 47. C. Coyle (Parise, M. Koivu), 56. Heatley (M. Koivu, Suter) - 18. Pääjärvi (Eberle, Petry), 53. Gagner

Florida - Carolina 2:3

Góly: 37. Huberdeau (Mueller), 60. Huberdeau (Mueller, B. Campbell) - 19. Faulk, 20. A. Siomin (Tlustý, Staal), 27. J. Staal (J. Skinner, McBain)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar bol blízko, ale úžasnú sériu Chicaga neukončil, Gáborík dvakrát nahrával