Talianku vymenil za Češku. Csölleya čaká prvý štart s novou partnerkou

Lukáš Csölley má novú tanečnú partnerku - Luciu Myslivečkovú.
Lukáš Csölley má novú tanečnú partnerku - Luciu Myslivečkovú. (Autor: TASR)
SITA|29. sep 2016 o 18:02

Na Memoriáli Ondreja Nepelu sa v súťaži tanečných párov predstaví Lukáš Csölley s Luciou Myslivečkovou.

BRATISLAVA. Nový slovenský tanečný pár krasokorčuliarov Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley čaká už v piatok premiérový spoločný súťažný štart. Absolvujú ho v domácom prostredí na bratislavskom Memoriáli Ondreja Nepelu.

"Obaja začíname od nuly. Musíme si vybojovať miestenky na majstrovstvá Európy aj na majstrovstvá sveta. Určite to nebude jednoduchá cesta, ale ani nemožná," povedal dvadsaťšesťročný Lukáš Csölley.

"Musíme absolvovať čo najviac súťaží, aby sme získavali body a ukázali sa pred rozhodcami. Hoci nás oboch poznajú, musia nás nanovo spoznať ako pár."

Csölleya a Myslivečkovú čaká premiérový súťažný štart: fotogaléria

29.9.2016

Na margo výberu krasokorčuliarskej partnerky po ukončení spolupráce s Taliankou Federicou Testovou Csölley doplnil: "Lucia nebola prvá voľba, pretože som vnímal, že je už dva roky mimo súťaženia. Ani som nevedel, či sa bude chcieť vrátiť a ako je na tom," prezradil rodák z Bratislavy.

"Našťastie sme si veľmi rýchlo sadli, po korčuliarskej aj ľudskej stránke. Rýchlo sme sa dohodli na hudbe pre oba programy - máme rovnaké myšlienky, čo sa týka rôznych prvkov na ľade. To je veľmi dôležité," dodal.

O rok staršia Lucie Myslivečková sa do súťažného diania vracia po dvojročnej pauze zavinenej zranením kolena. "Lukáš ma našiel vo fáze, keď som trénovala deti v Nórsku a rozhodovala som sa, či prijmem ponuku a odídem trénovať na Island. Jeho ponuka prišla ako blesk z jasného neba, bola som úplne šokovaná."

Lucie Myslivečková v minulosti súťažila na Memoriáli Ondreja Nepelu s vtedajším partnerom - Francúzom Neilom Brownom.

"Musím priznať, že mi počas dvojročnej prestávky krasokorčuľovanie chýbalo. Povedala som si, že to skúsim a neľutujem to. S Lukášom sa mi korčuľuje veľmi dobre, rovnako vnímam aj našich trénerov Roberta Pelizzollu a Barbaru Riboldiovú," pokračovala Lucie Myslivečková.

"Na Memoriál Ondreja Nepelu sme tak dobre pripravení, ako len môžeme byť. Aspoň ja to tak cítim. Samozrejme, po každých pretekoch budeme hodnotiť, čo treba zlepšiť a na čom musíme pracovať,“ dodala rodáčka z Čeladnej.

Priblížila tiež detaily v súťažnom programe: "Krátky program ideme na kombináciu blues a hip hopu. Voľná jazda bude prekvapenie. Prezradím, že na krátky program mám pripravené červené šaty a na voľný tanec ružovo-čierne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Talianku vymenil za Češku. Csölleya čaká prvý štart s novou partnerkou