Taliani zdolali Holanďanov, Slováci si počkajú na súpera

SITA|8. máj 2010 o 17:30

Talianski tenisti sobotňajším triumfom vo štvorhre a ziskom tretieho bodu rozhodli o svojom celkovom víťazstve nad Holandskom vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny.

ZOETERMEER. Talianski tenisti sobotňajším triumfom vo štvorhre a ziskom tretieho bodu rozhodli o svojom celkovom víťazstve nad Holandskom vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2010 a zároveň postupe do septembrovej baráže o účasť v budúcoročnej svetovej skupine. Talianske víťazstvo v tomto stretnutí znamená, že Slovensko bude hrať o zachovanie účasti v l. skupine euroafrickej zóny so zdolaným z dvojice Bielorusko - Holandsko (9. - 11. júl).

O rozhodujúci tretí bod Talianov na holandskej pôde sa postarala vo štvorhre dvojica Simone Bolelli - Potito Starace štvorsetovým víťazstvom nad domácim duom Robin Haase - Igor Sijsling 4:6, 6:3, 7:6 (5), 6:4.

Stav stretnutia Holandsko - Taliansko vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2010 tenisových reprezentačných družstiev mužov po sobotňajšej štvorhre:

HOLANDSKO - TALIANSKO 0:3 po sobotňajšej štvorhre, Taliani už postúpili do súboja play-off o účasť vo svetovej skupine 2011

(Zoetermeer, Prince Willem Alexander Silverdome, tvrdý povrch v hale, kapacita 2500 divákov)

Robin Haase, Igor Sijsling - Simone Bolelli, Potito Starace 6:4, 3:6, 6:7 (5), 4:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Taliani zdolali Holanďanov, Slováci si počkajú na súpera