Talian Savio prišiel do Košíc aj kvôli priateľke

Nástup pred zápasom. Zľava Valerio Savio, Radovan Škvarek a Martin Vokál.
Nástup pred zápasom. Zľava Valerio Savio, Radovan Škvarek a Martin Vokál. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|23. sep 2014 o 00:00

Košickí volejbalisti v druhom víkendovom stretnutí na domácej palubovke zdolali Svidník.

Košickí volejbalisti síce v prvom zápase extraligy podľahli doma Prievidzi 0:3, no v druhom víkendovom stretnutí na domácej palubovke rovnakým výsledkom zdolali Svidník. S vyrovnaným skóre tak figurujú na priebežnom šiestom mieste základnej časti.

KOŠICE. Extraligového nováčika posilnil pred začiatkom sezóny taliansky smečiar Valerio Savio, ktorý hrával naposledy v Ostrave.

Do metropoly východu ho dotiahol tréner Škvarek, no to nebol jediný dôvod, prečo sem skúsený volejbalista zavítal.

„Poznal som už pred tým viacero spoluhráčov, s ktorými som teraz v tíme. Hlavným dôvodom však bolo to, že moja priateľka pôsobí v Poľsku, ktoré je odtiaľto neďaleko, takže mi to uľahčilo cestovanie,“ podotkol s úsmevom Savio.

Košice sú krajšie ako Ostrava

Vždy pozitívne naladený Talian verí, že jeho nový tím sa dokáže predrať medzi osem najlepších celkov a zabezpečiť si tak miestenku v play-off.

„Každým zápasom sa zlepšujeme a práve proti tímom, ako je Svidník, musíme zabrať naplno a získavať potrebné body. Nemôžeme sa porovnávať s tímami z čela tabuľky. Sme extraligový nováčik a preto si postupne budujeme našu pozíciu.“

Valerio dostal pozitívne referencie o Košiciach ešte počas svojho pôsobenia v Ostrave, kde sa spoznal so svojou terajšou priateľkou.

„Najskôr mi hovorili, že Košice sú podobné Ostrave, no keď som sem prišiel, videl som, že sú omnoho krajšie. Je to nádherné mesto, kde nie je problém dohovoriť sa aj po anglicky. Viem trochu po česky, takže občas rozumiem aj čo hovoria moji slovenskí spoluhráči.“

Behanie nemá v obľube

Kondičné predsezónne tréningy boli pre talianskeho smečiara náročné, pretože behanie nepatrí k jeho obľúbeným činnostiam.

„Nechcelo sa mi pracovať na kondičke, ale viem, že je to potrebné a v neskoršej fáze sezóny za to budem rád. Máme pomerne mladý tím, ktorý je na tom po fyzickej stránke dobre, postupne sa zohrávame, takže verím, že náš cieľ, ktorým je play-off, sa nám podarí splniť.“

Tréner Škvarek verí, že jeho tím bude pokračovať v dobrých výkonoch a postupne zbierať cenné extraligové skúsenosti.

„Každý takýto zápas, ako sme odohrali proti Prievidzi, nám dá obrovské skúsenosti. Vôbec sa to nedá porovnávať s 1. ligou. Musíme naskočiť na úplne iný systém a hlavne proti takýmto ťažkým súperom,“ skonštatoval Radovan Škvarek.

Nové posily sa z jeho pohľadu v tíme veľmi rýchlo aklimatizovali a nepotrvá dlho, aby sa to začalo naplno prejavovať aj na palubovke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Talian Savio prišiel do Košíc aj kvôli priateľke