Svit vyhrával od začiatku až do konca

Líder tímu. Ray George zaznamenal 19 bodov a 9 asistencií.
Líder tímu. Ray George zaznamenal 19 bodov a 9 asistencií. (Autor: riso)
Sportnet|11. feb 2013 o 00:00

Dobrá obrana bola základom víťazstva basketbalistov Iskry Svit nad ŠKP Banská Bystrica.

Dobrá obrana bola základom víťazstva basketbalistov Iskry Svit nad ŠKP Banská Bystrica (82:69). Domáci počas celých 40 minút ani raz nedovolili súperovi ujať sa vedenia a zaslúžene triumfovali.

SVIT. Po nesúrodých úvodných dvoch minútach, v ktorých nepadol kôš, išli „medvede“ šnúrou 10:0 do menšieho trháku.

Hoci sa „policajti“ snažili zo všetkých síl, presadzovali sa väčšinou iba strelami z diaľky. Podtatranci ich totiž precíznou obranou nepúšťali pod svoj kôš.

V drese Svitu sa predstavili traja noví hráči. Američania Horace Bond a Welsey Channels ako aj chorvátsky navrátilec Ivica Cvitanovič. Ten sa vrátil do Svitu práve z Banskej Bystrice, kde v tejto sezóne pôsobil.

„Som rád, že som opäť tu. Svit má dobre vyskladané mužstvo, verím, že sa nám bude dariť. Musíme sa ešte zohrať, okrem mňa prišli ďalší dvaja noví hráči. Prostredie je mi dobre známe, keďže som tu pôsobil už v minulosti. Poznám viacerých chalanov, Eda, Maťa, Romana či Juliana. Kabína ma prijala dobre,“ povedal nám chorvátsky pivot.

Pre Iskru to bolo iba šieste víťazstvo v prebiehajúcom ročníku. „Je to pre nás dôležité víťazstvo, verím, že ich bude pribúdať,“ naznačil Cvitanovič.

Zaujímavosťou bolo, že po odchode z Banskej Bystrice nastúpil hneď proti svojim ešte donedávna spoluhráčom.

„Dá sa povedať, že som doma tu aj tam. V Bystrici som hrával dva roky, vo Svite som už po tretíkrát. Hralo sa mi dobre, aj keď to bolo proti kamarátom,“ doplnil Cvitanovič.

Noví hráči novým impulzom

Americký tréner Svitu David Solomon pochválil solídnu obranu svojho tímu.

„Odohrali sme dobrý zápas. Základom úspechu bola dobrá obrana. V určitých momentoch bola výborná. Rozoberieme si počas týždňa tento súboj na videu, aby sme videli, čo môžeme urobiť ešte lepšie. Som hrdý na to, ako sme hrali, no stále máme čo zlepšovať,“ uviedol kouč Iskry Svit.

Do tímu mu opäť pribudlo niekoľko nových hráčov, čo považuje za výborné. „Príchod nových hráčov je vždy novým impulzom. Skvalitňuje to náš tréningový proces, čo je veľmi dobré. Som rád, že káder posilňujeme na každom poste,“ dodal Solomon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svit vyhrával od začiatku až do konca