Svit nastúpi proti Leviciam aj s Hendersonom

Kenneth Henderson. Aj v novej sezóne bude hrať vo Svite.
Kenneth Henderson. Aj v novej sezóne bude hrať vo Svite. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|29. sep 2012 o 00:00

Vo Svite je dnes na programe predohrávka 20. kola extraligy basketbalistov. Domáci privítajú Astrum Levice.



SVIT. Tesne pred začiatkom novej sezóny sa vedeniu Iskry Svit podarilo dohodnúť na novom kontrakte s americkým univerzálnym centrom Kennethom Hendersonom.

Onedlho 30-ročný rodák z Houstonu si prvýkrát vyskúšal slovenské palubovky v januári tohto roka. Za Iskru odohral 17 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 18,4 bodu (3. najlepší strelec extraligy), 6,2 doskoku a 2,4 asistencie na jedno stretnutie.

V príprave odohrali Sviťania celkovo jedenásť duelov s bilanciou tri víťazstvá a osem prehier. V generálke na novú sezónu zdolali doma Banskú Bystricu 85:83.

„V našej hre sú stále nedostatky, tie sú ale adekvátne tomuto obdobiu,“ povedal nám prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

V tíme „medveďov“ je momentálne šesť legionárov, štyria Američania (Henderson, McNeal, Archie, Sherrod), Chorvát Vladovič a Srb Pužič.

„Sherrod je tu stále na try-oute, takže jeho kontrakt je otvorený,“ poznamenal Drobný. Káder Iskry Svit ešte ani po príchode Hendersona nie je definitívne uzavretý. Do tímu by mal prísť ešte jeden americký basketbalista.

Československá liga ich láka

Cieľom Svitu je hrať atraktívny basketbal pre divákov a skončiť do šiesteho miesta. Predovšetkým v tej súvislosti, že prvých šesť tímov po základnej časti súťaže si zabezpečí účasť v spoločnej československej lige, ktorá by sa mala hrať už od budúcej sezóny.

„Je to náš prioritný cieľ. V tejto súťaži by sme totiž nechceli chýbať,“ zdôraznil Drobný.

ico

Káder BK Iskra Svit

Martin Míčka, Filip Dratva, Radoslav Sedlák, Roman Findura, Justin Archie, Matej Hrabčák, Nikola Vladovič, Boris Kovalík, Marko Pužič, Jontae Sherrod, Eduard Znanec, Adam Buday, Tyronne McNeal, Kenneth Henderson.

riso

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svit nastúpi proti Leviciam aj s Hendersonom