Svidník bude chcieť na sezónu čím skôr zabudnúť

Pavel Piršč. Tréner Svidníka zažil náročnú sezónu, no verí, že v ďalšej to bude lepšie.
Pavel Piršč. Tréner Svidníka zažil náročnú sezónu, no verí, že v ďalšej to bude lepšie. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|16. júl 2013 o 00:00

Štvrtoligový tím Svidníka nemal vydarenú sezónu a napokon bol rád, že odvrátil hrozbu zostupu.

Štvrtoligový tím Svidníka by najradšej na minulú sezónu čo najskôr zabudol. Nebola vydarená a napokon bol rád, že odvrátil hrozbu zostupu. Pritom pred vstupom do zápolení nič nenasvedčovalo tomu, že by sa zástupca spod Dukly mal potkýnať o nejaké prekážky. Avšak ako sa hovorí medzi futbalistami, človek mieni, lopta mení.

SVIDNÍK. Aj kouč Pavel Piršč si zhlboka povzdychol, keď sme ho oslovili, aby sa obzrel dozadu a výstižne dodal, že tento ročník nebol ani zďaleka taký vydarený ako ten predošlý.

Útechou je akurát to, že tím sa udržal medzi regionálnou elitou, no nabudúce sa to už nemusí podariť, pokiaľ sa zopakujú podobné výpadky.

„V jeseni sme sa celkom dobre rozbehli, prvá polovička ako-tak vyšla, ale potom sme nezvládli jednu pasáž, keď sme viac kôl po sebe nevyhrali a v tabuľke sme značne klesli. Spadli sme dolu a horko ťažko sme sa škriabali postupne z prepadliska,“ zamyslel sa nad vystúpeniami lodivod FK Drustav.

Ešte dobre, že po obrátke sa kolektív spamätal a v tabuľke zostavenej z výsledkov jarnej odvety sa umiestnil na 5. priečke.

Pritom tím nebol zle poskladaný, len si miestami možno menej veril, klesol až príliš na duchu a nedokázal sa vzoprieť nepriaznivým okolnostiam.

Zaujímavé je, že zlomovými momentmi pre Svidníčanov boli stretnutia so Spišským Podhradím.

V prvej časti práve prehra doma s týmto rivalom, keď hostitelia zlyhali v záverečných sekundách duelu, akoby naštartovala smoliarsku sériu. „Vyzeralo to tak, akoby nás táto porážka zakliala na dlhší čas.“

Celkove sa zverenci P. Piršča spoliehali skôr na vlastné prostredie, na cudzích štadiónoch bolo zbieranie bodov problémom, dokonca aj strelenie čo len gólu.

V jarnej časti medzníkom bolo stretnutie práve na ihrisku Sp. Podhradia, kde sa Svidník uchytil, a potom bol už sebavedomejší aj u súperov.

Nástup mladých

Prirodzene, každý kouč chce mať najlepších jednotlivcov na súpiske. Niektorí splnili predpoklady, iní sa k tomu len približovali.

„Bolo čo zlepšovať, ale musíme pracovať s takým kádrom, aký máme,“ riekol kormidelník, ktorý už ani presne nevie, ako dlho je pri kormidle Svidníčanov.

„Vari desiaty rok. Určite som najdlhšie pôsobiacim lodivodom pri jednom celku v tejto súťaži.“

Aj on mal všakovaké myšlienky v období, keď nevedel pohnúť so zverencami. „Keď sa nedarilo, všeličo mi chodilo po rozume v záujme zlepšenia sa a naštartovania fazóny.“

Piršč dúfa, že v novej sezóne podobné balvany nebude musieť z cesty odhadzovať. No vie, že mu prichodí pracovať s množstvom mladých, lebo hosťovanie sa skončilo Jurčovi z Ružomberka a Zápotokovi z Bardejova.

„Do kádra začleňujeme mladíkov z dorastu a tiež jednotlivcov, čo sa vrátili z hosťovačiek z Bardejova alebo Hrabovčíka. Na víkendovom turnaji, ktorý sme absolvovali, bolo poruke päť osemnásťročných chlapcov.“

Prierez ročníkom

Najlepšie zápasy: V jeseni doma s Giraltovcami a St. Ľubovňou, na jar so Sninou

Najhoršie zápasy: V prvej časti doma so Sp. Podhradím, v druhej v Starej Ľubovni

Ťahúni tímu: Matkobiš, Harakaľ, Bučko

Očakávania a skutočnosť: Zámerom bolo skončiť do ôsmej priečky, nakoniec úspechom bola záchrana.

Úroveň súťaže: Bola približne rovnaká ako v predošlých ročníkoch.

zuk




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník bude chcieť na sezónu čím skôr zabudnúť