Svidníčania mali na domácom turnaji kvalitnú prípravu

Svidníčania na domácom turnaji.
Svidníčania na domácom turnaji. (Autor: čor)
Sportnet|3. sep 2015 o 00:00

Volejbalisti Svidníka si na turnaj do svojej haly pozvali Prievidzu a Košice.

Tréner Peter Tholt bol s výkonmi hráčov spokojný.

SVIDNÍK. Volejbalisti Slávie Svidník odohrali v minulom týždni štyri stretnutia. Dve prípravné a dve v rámci domáceho turnaja.

Tréner Peter Tholt bol s výkonmi svojich zverencov spokojný s tým, že poznatky z týchto duelov využije v ďalšej fáze prípravy na to, aby sa mužstvo do začiatku extraligových bojov posunulo výkonnostne vyššie.

Spokojnosť s výkonmi

V stredu vyhrali Svidníčania 4:1 v Krosne a rovnakým výsledkom si poradili v piatok s Prievidzou. Tohto súpera zdolali 3:0 aj v sobotu, keď základ svojho triumfu položili kvalitným podaním.

Naopak, práve o servis sa mohli v druhom vystúpení na turnaji oprieť Košičania, ktorí z neho ťažili najmä v prvých dvoch setoch.

V závere tretieho dejstva sa hráči Slávie pri vyrovnanom priebehu dopustili dvoch chýb a prehrali celkovo 0:3.

„Vzhľadom na to, v akej fáze prípravy sa nachádzame, som s výkonmi spokojný, pričom do úvahy beriem aj faktor únavy, lebo niektoré tréningy boli naozaj náročné. Keďže sme hrali proti kvalitným súperom, bola to pre nás dobrá konfrontácia. Obidva zápasy nám ukázali, na čom ešte musíme popracovať a hneď od začiatku nového týždňa sa do toho aj pustíme,“ uviedol tréner Slávie Svidník Peter Tholt.

Práca v šestkách

Príležitosť zahrať si dostali všetci hráči v kádri. Jediné mínus bolo zranenie blokára Miloša Labika, ktorého rozsah ukáže až vyšetrenie.

Svidníčania odštartujú novú extraligovú sezónu 26. septembra v Starej Ľubovni.

„Do začiatku súťaže budú už tréningy podstatne volejbalovejšie. Budeme viac fungovať v šestkách a vzhľadom k tomu, že máme nového nahrávača, potrebujeme popracovať na súhre s ním. Máme dohodnutý prípravný zápas s Košicami a počas víkendu sa predstavíme na turnaji v Krosne. Riešime aj ďalšie turnaje, ktoré by sme do začiatku ligy chceli odohrať, ale zatiaľ ich definitívne potvrdené nemáme,“ dodal Tholt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidníčania mali na domácom turnaji kvalitnú prípravu