Svatoš podpísal zmluvu s Košicami

(Autor: TASR)
Sportnet|19. sep 2013 o 13:18

Prvý zápas v košickom drese odohrá v domácom stretnutí 27. septembra proti Banskej Bystrici.

KOŠICE. Tridsaťjedenročný hokejista Marek Svatoš sa vracia do Košíc. Už sme avizovali, že s tímom HC trénuje, v hre je jeho angažovanie.

Vedenie s hráčom, ktorý v NHL absolvoval spolu 344 duelov so ziskom 172 kanadských bodov, podpísalo zmluvu.

„Marek s tímom najskôr trénoval. Avizovali sme, že je možné, že za nás aj bude hrať. A tak sa aj stane. Podpísali sme zmluvu do konca sezóny, je to však kontrakt otvorený. To znamená, že ak by bol záujem o Marekove služby, sme prístupní dohode. Po prvý raz by mal nastúpiť v súboji s Banskou Bystricou,“ povedal nám prezident HC Košice Juraj Mondík.

Marekov comeback je teda naplánovaný na piatok 27. septembra. „Dali sme mu čas, aby sa doliečil. Tak, aby nastúpil, keď sa bude na to cítiť,“ vysvetlil J. Mondík.

K Svatošovej cene poznamenal: „Každý hráč, ktorý chce pôsobiť v slovenskej extralige, si musí uvedomiť, aké sú tu podmienky a možnosti. Je už len na hráčovi, či sa prispôsobí možnostiam našich klubov, alebo nie. Marek prejavil vôľu, chce hrať za Košice, je to náš odchovanec a my sme sa na podmienkach dohodli.“

"Pokračujem v tréningovom procese s košickým mužstvom a očakávam, že budúci týždeň už zasiahnem aj do hry. Potrebujem sa v prvom rade rozohrať, veď za posledné tri roky som odohral dohromady hádam desať stretnutí. Verím, že sa vrátim do starej formy a košických divákov budem tešiť gólmi," povedal pre Hokej.sk Svatoš.

Kariéra aj za morom

Marek Svatoš začínal so seniorským hokejom v rodných Košiciach v sezóne 1999/2000.

O rok neskôr ho draftoval klub NHL Colorado Avalanche a v ročníku 2001/2002 vyhral Memorial Cup s juniorským tímom Kootenay Ice. V profilige debutoval v sezóne 2003/2004 proti Chicagu.

V NHL absolvoval spolu 344 duelov so ziskom 172 kanadských bodov za 100 gólov a 72 asistencií. Zahral si aj v KHL za Avangard Omsk, neskôr sa vrátil do NHL a pôsobil v Nashville a Ottawe.

Slovensko reprezentoval na MS v roku 2010 a v seniorskom národnom tíme odohral 12 stretnutí. Naposledy bol hráčom Slovana Bratislava v KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svatoš podpísal zmluvu s Košicami