Ôsmy deň MS: Spoločná modlitba Maročanov a Medzera, čo spasila Nemcov

Gólová radosť Niclasa Füllkruga v zápase so Španielskom.
Gólová radosť Niclasa Füllkruga v zápase so Španielskom. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|27. nov 2022 o 23:30

Situácia v skupine E je stále otvorená.

Majstrovstvá sveta v Katare sa začali presne pred týždňom, a v rýchlom slede máme za sebou 28 zápasov.

Koľko z nich si ešte pamätáte?

Z minima maximum

Stretnutie Japonsko – Kostarika neutrálni diváci určite nezaradili medzi nezabudnuteľné zážitky: ak ste si po nedeľnom obede trochu zdriemli, o nič ste neprišli.

Stačilo sa zobudiť v 81. minúte, keď Keysher Fuller poslal loptu na bránu nie príliš prudkým oblúkom a rozhodol.

Kostarika dala svoj prvý gól na turnaji hneď z prvého pokusu do priestoru bránky.

Japonský hrdina predchádzajúceho stretnutia, brankár Šuiči Gonda sa tentoraz lopty dotkol iba ako nešikovný volejbalista a gólu nezabránil.

Kostarika mala v pokutovom území súpera iba dva dotyky s loptou, čo je najmenej v prípade víťazného tímu od roku 1966 (odkedy sú zo zápasov k dispozícii detailné štatistiky).

Výhrou 1:0 sa Kostarika prinajmenšom výsledkovo rehabilitovala po rekordnej prehre 0:7 so Španielskom. Japonci si môžu spytovať svedomie: mali 14 streleckých pokusov, z toho tri do priestoru bránky, no ani jeden nepremenili a senzačné víťazstvo nad Nemcami im takto môže vyjsť totálne nazmar.

Pesimista De Bruyne

„Nemáme šancu, sme už starí. Myslím si, že naša šanca bola v roku 2018. Máme dobré mužstvo, ale starne,“ odpovedal na otázku Guardianu ešte pred zápasom s Marokom hviezda belgickej reprezentácie Kevin De Bruyne.

Belgicko je pritom na druhom mieste svetového rebríčka FIFA.

Výroky o šanciach na celkový triumf sú zradné. Keď Kostaričania tvrdili, že ich ambíciou je vyhrať majstrovstvá sveta, krútil hlavou aj legendárny hráč karibskej krajiny a bývalý tréner reprezentácie Paulo Wanchope.

Ak však nosný hráč silného tímu, ktorý na predchádzajúcom šampionáte získal bronzovú medailu, tvrdí, že jeho mužstvo nemá žiadnu šancu, naznačuje to problém.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ôsmy deň MS: Spoločná modlitba Maročanov a Medzera, čo spasila Nemcov