Súboj v Stropkove mal smutný úvod, domáci nastúpili s čiernymi stužkami

Sportnet|9. sep 2013 o 00:00

Minútou ticha si uctili pamiatku nečakane tragicky zosnulého 38-ročného odchovanca stropkovského futbalu Mareka Špilára.

Nedeľňajšie stretnutie malo smutný úvod. Všetci prítomní na štadióne MŠK Tesla Stropkov si pred oficiálnym začiatkom stretnutia minútou ticha uctili pamiatku nečakane tragicky zosnulého 38-ročného odchovanca stropkovského futbalu Mareka Špilára, ktorý bol aj 30-násobným reprezentantom Slovenska. A jeho nasledovníci v stropkovskom drese mali na dresoch pripnuté čierne stužky.

STROPKOV. Domáci futbalisti pred týmto súbojom na domácej pôde dvakrát iba remizovali, no chuť si napravili pred týždňom po víťazstve v Kežmarku nad V. Tatrami.

Po štvrťhodine hry spoza šestnástky zakončoval domáci R. Potoma, dobre chytajúci M. Beňo v bráne hostí loptu vyrážal, ale pred nabiehajúcou dvojicou Stropkovčanov ju do bezpečia poslal burcujúci kapitán hostí J. Frohlich.

Domáci gólman P. Hažer mal v prvej štyridsaťpäťminútovke viac práce ako jeho náprotivok M. Beňo a v dvoch prípadoch musel vytiahnuť skvelé reflexívne zákroky.

Najprv likvidoval prudkú strelu doteraz najlepšieho strelca hostí S. Hricka asi zo siedmich metrov, jeho hlavička po druhom rohovom kope Plavničanov išla tesne nad bránu.

V 33. min. si loptu pred domácim pokutovým územím skvele narazili M. Dlugoš s L. Vandžurom, strela druhého menovaného sa odrazila od hlavy vybiehajúceho P. Hažera.

V druhom polčase boli aktívnejší

Do druhého polčasu nastúpili Stropkovčania s oveľa väčšou aktivitou, určitý pokoj do ich hry priniesol aj striedajúci skúsený M. Veselý. Snažili sa o kombinačnú hru, no tá väčšinou končila na nepresnosti prihrávok. V 55. min. mohli ísť predsa len do vedenia. To sa J. Vachaľ presadil cez kapitána hostí, loptu naservíroval P. Poľakovi, no jeho strelu na bránkovej čiare zblokovali dvaja hráči hostí.

Dorážka I. Tabiša ml. skončila na žrdi súperovej brány.

Ako sa nakoniec ukázalo, o konečnom výsledku rozhodol jediný gól. A ten dali v 64. min. hostia. Domáci V. Homoľa v snahe vrátiť loptu spoluhráčom v obrane ju ideálne do behu naservíroval P. Baniovi a ten krížnou strelou nedal šancu domácemu brankárovi.

V 70. min. mohlo byť vyrovnané, ale ani tentoraz na dvakrát domáci loptu nedopravili za chrbát M. Beňa. Ten najprv vyrazil hlavičku R. Potomu a dorážka P. Poľaka smerovala nad bránu.

Pri týchto príležitostiach domácich to chcelo v koncovke viac futbalového umu ako silového zakončenia. V závere zápasu bojovnejší hostia prečíslili domácu obranu a strela P. Chovanca skončila na brvne domácej brány.

Povedali po zápase

So ziskom troch bodov bol samozrejme spokojný aj skoro už 39-ročný hosťujúci kapitán Ján Frohlich: „Po desiatich rokoch som sa vrátil do rodnej Plavnice a futbal v tomto mužstve mi chutí. V prvom polčase sme mali dve super príležitosti, ešte šťastie, že sme v tejto fáze hry neinkasovali. Po zmene strán domáci zvýšili obrátky, boli lepším mužstvom, mali aj šance, no šťastie bolo tentoraz na našej strane. Oni neskórovali, hoci na to príležitosti mali, my sme na víťazný gól využili ich hrúbku v rozohrávke.“

Domáci lodivod Igor Tabiš st. bol po stretnutí smutný a pri jeho hodnotení stručný: „Neviem, či chlapcom domáce prostredie až tak zväzuje nohy, no aj dnes sa ukázalo, že futbal je hra o góloch. A práve tie zvlášť pred domácimi fanúšikmi veľmi ťažko strieľame.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Súboj v Stropkove mal smutný úvod, domáci nastúpili s čiernymi stužkami