Súboj Čech - Nedvěd pre gólmana Chelsea

SITA|26. feb 2009 o 11:46

Londýnsky veľkoklub FC Chelsea sa v stredu večer pridal k výborným výkonom anglických mužstiev v prvých zápasoch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2008/09.

LONDÝN. Londýnsky veľkoklub FC Chelsea sa v stredu večer pridal k výborným výkonom anglických mužstiev v prvých zápasoch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2008/09 a taliansky Juventus Turín zdolal najtesnejším rozdielom 1:0.

Žiadny zo štyroch tímov z Britských ostrovov, ktoré sa prebojovali do vyraďovacej fázy Ligy šampiónov, totiž nedostal v týchto dueloch gól a tri z nich zvíťazili najtesnejším rozdielom. K Arsenalu Londýn (1:0 nad AS Rím) a Manchestru United (0:0 v Miláne s Interom) z utorka sa v stredajších zápasoch pridali FC Liverpool a práve FC Chelsea.

Nový kormidelník "The Blues" Guus Hiddink tak odchádzal so vztýčenou hlavou aj po druhom dueli na lavičke svojho nového zamestnávateľa a opäť po triumfe 1:0, keď predtým týmto rozdielom jeho zverenci triumfovali na trávniku Aston Villy v Premier League.

O jediný presný zásah sa na Stamford Bridge postaral tentoraz Didier Drogba. Reprezentant Pobrežia Slonoviny využil v 12. min perfektnú prihrávku Salomona Kaloua. Drogba, ktorý je po príchode Hiddinka akoby pokropený živou vodou, mal aj niekoľko ďalších šancí na potvrdenie víťazstva, no tie už využiť nedokázal. "Môžem byť spokojný s víťazstvom, no celkovo určite nie. Dobre sme začali, využívali sme priestor po krídlach a boli sme extrémne nebezpeční. Po góle sme však zmenili štýl hry, stiahli sme sa dozadu a dovolili sme Juventusu dostať sa do hry," povedal po zápase holandský lodivod Londýnčanov Hiddink a dodal: "Počas prvých 20 minút sme mali určite pridať aj ďalšie góly. V druhom polčase už Juventus dominoval a dostával sa aj do príležitostí, aj keď nie úplne stopercentných."

Stredajší duel bol špecifický pre dvoch českých futbalistov - brankára Chelsea Petra Čecha a stredopoliara Juventusu Pavla Nedvěda, ktorí vôbec po prvý raz v histórii nastúpili proti sebe. Navyše, gólman "The Blues" Čech nastúpil na svoj 200. zápas v drese svojho súčasného zamestnávateľa a ozdobil ho čistým kontom. "Hovoril som si, že by bolo veľmi pekné pridať k takémuto jubileu aj čisté konto, a to sa podarilo. Som spokojný. Dvesto zápasov za takýto klub sa predsa nepodarí odohrať každému," cituje český internetový portál www.idnes.cz slová Petra Čecha. Menej spokojnejší bol po záverečnom hvizde 36-ročný Pavel Nedvěd: "Petra Čecha som príliš nepreveril, ale posledná strela bola dobrá. Chelsea hrala o trochu lepšie ako my, ale určite to nie je až taký zlý výsledok. Tušili sme, že rozhodne až druhý zápas, a to po stredajšom dueli zostáva v platnosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Súboj Čech - Nedvěd pre gólmana Chelsea