Suárez chce vyradiť krajinu, v ktorej výborne zarába

Uruguajčan Luis Suárez.
Uruguajčan Luis Suárez. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|18. jún 2014 o 21:54

Kto z nich prehrá, na MS končí. Anglicko preverí Uruguaj.

BRATISLAVA. Na ihrisku si v drese Liverpoolu výborne sadli. Útočníci Uruguajčan Luis Suárez (27 r.) – Angličan Daniel Sturridge (24 r.) vytvorili v európskych ligách najproduktívnejší útok. Spolu strelili päťdesiattri gólov.

Vo Veľkej Británii ich prezývali SAS, čo je svetoznáma skratka špeciálnych jednotiek, elitnej zložky armády, ktorá je nasadzovaná výlučne na miestach, kde je situácia najhoršia.

„Spolu sa zdvíhame k vrcholu našich možností. Neustále spolu komunikujeme,“ cituje telegraph.com Suáreza.

S 31 gólmi bol najlepším strelcom Premier League, Sturridge bol ihneď za ním, dal 22 gólov.

Obaja prvý zápas prehrali

Vo štvrtok však budú na ihrisku nepriateľmi. Anglicko bude v druhom zápase na svetovom šampionáte čeliť Uruguaju. Kto prehrá, na turnaji končí. Oba tímy svoje úvodne zápasy prehrali. Angličania s Talianskom (1:2), jediný gól dal práve Sturridge.

Uruguaj bol bez zraneného Suáreza proti outsiderovi z Kostariky zúfalý a prehral 1:3. Vo štvrtok by však už obávany strlec mal byť fit.

„Chápem, že vás to zaujíma, ale Uruguaj nemá iba Luisa. Je tam aj Cavani a ďalší výborní hráči. Uruguaj má výborný tím,“ vyhýbal sa otázkam na svojho klubového spoluhráča. Útočníci momentálne spolu nekomunikujú.

„Myslím, že s nami Luis hovoriť nechce a nebude. To sa nerobí. Ani ja, Steven Gerrard a ďalší chlapci z Liverpoolu ho zháňať nebudeme. Dúfam, že je po svojom zranení fit a bude hrať,“ dodal Sturridge. A mobilizuje všetku silu.

Každý zápas je finále

„Som pripravený urobiť čokoľvek. Je to buď život, alebo smrť. Sú to majstrovstvá sveta a na nich je každý zápas ako finále,“ vravel Sturridge. Potom sa na moment zamyslel a dodal.

„Keď som myslel všetko, nemyslím tým trebárs podvod proti pravidlám alebo filmovanie. Sme sebavedomí a v pohode. Bod s Uruguajom? Ten nám žiadnu garanciu nedá,“ uzavrel

Viacerí novinári odporúčali trénerovi Anglicka Royovi Hodgsonovi, aby iného hviezdneho útočníka Wayneho Rooneyho posadil na lavičku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Suárez chce vyradiť krajinu, v ktorej výborne zarába