Štyvar smeruje do Maďarska

Útočník Peter Štyvar.
Útočník Peter Štyvar. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|3. jan 2014 o 00:00

Začiatok nového roka priniesol pre odchovanca rožňavského futbalu, útočníka Petra Štyvara príjemnú novinku.

O jeho služby prejavil záujem nováčik najvyššej maďarskej ligy Mezőkövesd-Zsóry SE, ku kádru ktorého sa v nasledujúcich dňoch pripojí. Na úvod si ho však tréner maďarského celku chce vzhľadom na dlhodobé zranenie otestovať.

ROŽŇAVA. „Som rád, že aj napriek môjmu veku a napriek môjmu zraneniu je o mňa stále záujem z najvyššej súťaže. Klub je nováčik, ale vďaka ľuďom, ktorí sa pohybujú v klube, si myslím, že v tejto alebo prípadne aj v ďalších sezónach by mohli hrať v hornej polovici tabuľky,“ začal 33-ročný útočník P. Štyvar.

Aj keď v minulosti hrával vo viacerých krajinách, v maďarskom klube bude mať premiéru. Má informácie o maďarskej lige?

„Je pravda, že v Maďarsku som ešte nehral a uvidíme, či sa to v blízkom čase zmení. Úrovňou je maďarská liga podobná tej našej,“ uviedol P. Štyvar.

V ostatných mesiacoch si doliečoval zranenú nohu. V jesennej časti odohrali v drese SP MFK Rožňava niekoľko majstrovských zápasov a strelil tri góly. Ako je to so zranenou nohou teraz?

„Momentálne sa cítim v poriadku a až v príprave uvidím, ako budem zvládať každodennú záťaž. Ak budem zdravotne v poriadku, verím, že si na konto pripíšem ešte nejaký štart a aj gól v 1. lige,“ uzavrel P. Štyvar.

Spolu s ním smerujú do maďarského tímu aj P. Chrappan a S. Velický. V mužstve už pôsobia slovenskí útočníci Z. Harsányi a D. Fotyik. Mezőkövesd-Zsóry SE je aktuálne na 12. mieste najvyššej maďarskej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štyvar smeruje do Maďarska