Štvrtoligový šláger v Haniske

Sportnet|2. okt 2010 o 00:00

V tabuľke pravdy má líder IV. Ligy skupiny Juh Haniska 13 plusových bodov, čo len jasne potvrdzuje jej silu a líderské postavenie v peletóne. Tento celok valcuje súperov, o čom svedčí aj počet strelených gólov s priemerom 3 na jeden zápas.



HANISKA. Aj v ostatnom kole zverenci trénera Romana Bertu splnili svoju kvótu, keď vo V. Folkmari vyhrali 4:3. Lodivoda zisk troch bodov potešil, ale na druhej strane už tri inkasované góly neboli podľa jeho predstáv. Aj preto počas týždňa kládli dôraz na defenzívu celého mužstva.

Šeťbodový zápas

Aj takto sa dá pomenovať zajtrajší duel vedúcej dvojice tejto skupiny štvrtej ligy, v ktorom líder tabuľky Haniska privíta druhé Veľké Revištia o 14.30 h na svojom štadióne. Tie na svojho rivala strácajú osem bodov a v prípade prehry to už môže byť jedenásť. To by už bol priepastný rozdiel, ktorý pri súčasnej forme a sile Hanisky môže byť rozhodujúci v boji o jedno postupové miesto. "Nad niečim podobným máme ešte dosť času rozmýšľať," prezrádza R. Berta. "Teraz sa sústreďujeme na najbližšieho súpera, ktorý má vo svojom strede rovnako hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží. Po stretnutí na Spiši sme si museli niektoré veci v kabíne vysvetliť, lebo v jednom stretnutí inkasovať tri góly je prisilná káva, keď v deviatich kolách dostaneme päť. Aj preto musíme hrať od prvej minúty koncentrovanejšie v obrane, aby sme sa vyvarovali nevynútených chýb, ktoré by nahrali súperovi na smeč. Naše postavenie v tabuľke nám jednoducho velí vyhrať a potvrdiť postavenie v tabuľke." Jeho zverenci v jesennej časti ešte neprehrali a doma nestratili ani bod. Aj preto sú pred šlágrom v role favorita, na ktorého sa každý celok snaží čo najlepšie pripraviť. "Veľmi dobre si to uvedomujeme a vieme, že hrať do plných nie je ľahké. Hráme doma a musíme viac tvoriť ako súper, na ktorého by mohla platiť naša technická hra. V kabíne panuje pohoda, hráči sa tešia na zápas, v ktorom by radi pretavili tréningovú drinu do trojbodového zisku. Nebude to pre nás žiadna prechádzka, ale pokiaľ chlapci splnia svoje povinnosti na trávniku, nemusíme sa obávať o výsledok," netajil trojbodové ambície kormidelník lídra R. Berta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvrtoligový šláger v Haniske