Štvrtá remíza V. Opátskeho, druhá v rade

Kapitán. Pavol Turczyk (vľavo) naklonil misky váh na stranu svojho mužstva, no nakoniec bol spokojný aj s bodom.
Kapitán. Pavol Turczyk (vľavo) naklonil misky váh na stranu svojho mužstva, no nakoniec bol spokojný aj s bodom. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|31. aug 2010 o 00:00

Symbolických šesť gólov videli diváci v šiestom kole najvyššej regionálnej futbalovej súťaže vo Vyšnom Opátskom, kde proti sebe nastúpili susedia z tabuľky a minuloroční nováčikovia, domáci FK a Snina.

Strelecky sa darilo aj tohtoročnému novicovi v treťoligovom peletóne zo Svitu, ktorý si vylepšil gólovú bilanciu po výhre 5:0 nad Svidníkom.

KOŠICE. Po ostatnom kole nastala zmena na poste lídra, ktorý po týždni opäť patrí košickej Lokomotíve. Jej hráči na ihrisku Stropkova prehrávali 0:1, no dokázali otočiť výsledok a zaknihovať piate víťazstvo v sezóne. Na dva body odskočili v tabuľke Moldave B, ktorá získala iba v tomto kole iba jeden. Aj vďaka tomu si podobne ako železničiari, V. Opátske i Vysoké Tatry drží nulu v kolónke prehier. Na druhej strane bez víťaztva zostáva posledný Stropkov. Medzi prekvapenia kola môžeme pokojne zaradiť prehru Sabinova, ktorý mal vynikajúci vstup do sezóny, po štyroch víťazstvách prišli dve prehry, ktoré ešte neohrozili ich tretiu priečku tabuľky.

Otočili skóre, no museli doťahovať

O štvrtú priečku zviedli zaujímavy súboj V. Opátske a Snina, ktorá s týmto súperom nemá priaznivú bilanciu. Doma s týmto súperom prehrala, pričom vonku zakaždým získala bod. Vlani po výsledku 2:2 sa duel teraz skončil 3:3. Zverenci trénera Pavla Diňu odrazili útok hostiteľov, ktorí dosiahli už štvrtú remízu zo šiestich kôl. Je pekné že ešte neprehrali, ale tieto nerozhodné výslekdy im veľa bodov v boji o prvú trojku nepriniesli. „Vedeli sme že Snina má šikovných a rýchlych hráčov, pričom káder sa im veľmi neobmenil. Snažili sme sa hrať aktívne, ale pokiaľ doma dostaneme tri góly je to silná káva. Inkasovali sme ich po zbytočných chybách. Boli sme blízko víťazstva, ale aj prehry, preto si myslím, že ak mužstvo dosiahne vonku tri góly, tak ten bod si zaslúži," povedal po zápase kapitán V. Opátskeho Pavol Turczyk. Za nepriaznivého stavu svojich kamarátov na ihrisku burcoval k vyšej aktivite. „Obe mužstvá vydali na trávniku dosť síl, hral sa dobrý futbal a padali aj góly. Diváci si iste prišli na svoje, ale nás mrzia inkasované góly. Veľmi ťažko sa doťahuje náskok súpera, či otáča skóre zápasu. Nám sa to na chvíľu podarilo, keď Steininger vyrovnal a ja som zaznamenal druhý gól. Z vedenia 2:1 sme sa dlho netešili, lebo súper rýchlo vyrovnal. Po zmene strán sme opäť doťahovali, lebo hosťom vyšiel rýchly brejk. Našu snahu sme korunovali vyrovnávajúcicm gólom, pričom sme boli blízko aj ku štvrtému. Žiaľ, Majoroš ani na dvakrát neprekonal Muchu," hovorí P. Turczyk. V. Opátske dosiahlo už štvrtú remízu, no prvú doma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvrtá remíza V. Opátskeho, druhá v rade